Messis show tog Argentina till final

avHampus Hagman

Barça-stjärnan bakom fem mål – nära första titeln

Foto: AP
Messi och Higuain jublar.

Det lossnade rejält för Argentina i semifinalen där de slog Paraguay med 6–1.

Och Lionel Messi hade stor assist-show och låg bakom fem av målen.

– Vi visste att målen skulle komma till slut, säger Barcelona-stjärnan som nu är allt närmare att ta kål på sin titeltorka i landslaget.

Argentina hade bara gjort fyra mål inför semifinalen i Copa América. Men mot Paraguay – som tappade två nyckelspelare på grund av skada i första halvleken – släppte det ordentligt.

Messi spelade fram till Marcos Rojo, Javier Pastore och ett av Angel Di Marias mål i andra halvleken. Messi regisserade även de sista två kassarna av Sergio Agüero och Gonzalo Higuain.

– Vi har spelat bra och skapat chanser, och i dag kom äntligen målen, säger Messi.

9,5 i betyg

”Messi visade att han inte behöver göra mål för att vara bäst, och det är exakt vad han är”, skriver Daily Mail som ger Messi 9,5 poäng av 10 möjliga för insatsen, enligt TT.

Lucas Barrios, född i Argentina, gjorde Paraguays enda mål. Laget hade hoppats på att få spela den andra raka finalen i Copa América efter förlusten mot Uruguay 2011.

– Vi mötte det bästa laget i världen, de var bättre än oss på alla plan, säger Paraguays argentinske tränare Ramon Diaz.

”Mötte världens bästa lag”

Argentina har inte vunnit något stort sedan Copa America-titeln 1993 – då Messi var sex år – men landet har vunnit de fyra senaste turneringarna som spelats just i Chile.

I lördagens final (klockan 22.00 svensk tid), där värdlandet Chile väntar, har Argentina chansen att ta första titeln på 22 långa år, och samtidigt ge Messi den första stora triumfen i landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM