”Liten teknisk kvalitet – väldigt klara idéer”

avKristopher Karlsson

Så reagerar Madrid på Malmö FF-lottningen

1 av 4

Malmö FF pekas ut som rejäl outsider i Spanien, och det varnas för flera av MFF-spelarna.

– Det är starka lag i allihopa, säger Cristiano Ronaldo.

”De jobbar hårt tillsammans, utan särskilt mycket teknisk kvalitet men med väldigt klara idéer”, skriver AS.

Malmö FF placerades in i en riktig mardrömsgrupp när Uefa lottade gruppspelet av denna säsongs gruppspel. Real Madrid, Paris Saint-Germain och ukrainska storklubben Sjachtar Donetsk och MFF som stor outsider.

För Real Madrid och PSG är tanken att svenskarna ska vara en munsbit, även om Cristiano Ronaldo är diplomatisk.

– Det är starka lag i allihopa. Men vi ska försöka ta oss vidare. Champions League är en titel vi försöker vinna. VI vet att gruppspelet kommer att bli svårt, men vi kommer att försöka klara av det och sedan vinna turneringen. Vi får se vad som händer, säger Ronaldo enligt Madrid-tidningen AS.

Berget, Lewicki, Adu och Yotun pekas ut

När tidningen ska peka ut de svenska hoten mot Real Madrid är det ett gäng MFF-spelare som omnämns.

”Ännu en säsong ska de svenska mästarna spela Champions League efter en ny vändning mot Salzburg och ytterligare en mot Celtic. Ännu en gång står Rosenberg för två nyckelmål. Rosenberg har hittat en bra anfallspartner i serbiske Djurdjic, ny på lån från tyska Bundesliga. De jobbar hårt tillsammans, utan särskilt mycket teknisk kvalitet men med väldigt klara idéer”, skriver AS och fortsätter:

”Mittfältet har förbättrats markant med Oscar Lewicki – U21-EM:s stora stjärna – och Adu som ska leda laget från centralt i planen. Även Berget har förbättrat laget från sin ytterposition och det var hans två mål som höll Malmö vid liv på bortaplan mot Celtic. Även Bengtsson och Arnason är nytt mittbackspar med den skicklige peruanen Yotun som stor nationell stjärna i sitt hemland. Det är likväl en match där Real Madrid-förlust är osannolik”.

Han blir största hotet

Den andra Madrid-tidningen, Marca, pekar på MFF-kaptenen inför gruppspelet:

”Malmös största hot utgörs av Rosenberg. Den före detta Santander-anfallaren är pånyttfödd i laget och öste in mål i fjol. I år har målskörden minskat, men han är fortfarande deras största hot”, skriver Marca som ändå skriver ner svenskarnas chanser rejält.

”De kommer att slåss med Sjachtar om tredjeplatsen, men på förhand bör de inte vara ett problem för rivalerna”.

Läs mer: Så reagerade Ukraina och Sjachtar