Ibrahimovic och Suazo ett allt hetare radarpar:

FOTBOLL

De passar bra tillsammans

Zlatans Inter vann den årliga miniturneringen Trofeo Moretti. Men närmare mål än ett skott i ribban kom inte svensken.

Förutom Inter deltog Juventus och Napoli i den elfte upplagan av Neapelturneringen, där matcherna på San Paolo-stadion endast är 45 minuter långa. Efter att Juventus besegrat värdlaget Napoli med 1–0, efter mål av Alessandro Del Piero, var det Inters tur att möta Napoli. Och redan efter nio minuter prickade Zlatan ribban med ett vänsterskott. Under loppet av en minut (32–33) gick Inter fram till 2–0 genom mål av Dejan Stankovic och Zlatans anfallskompis; honduruanen David Suazo.

Farliga avslut

– Även om de (Zlatan och Suazo) bara har spelat lite med varandra har de egenskaper och kvalitéer som gör att de passar bra tillsammans, sade Intertränaren Roberto Mancini till klubbens hemsida efter matchen mot Napoli.

Zlatan spelade hela matchen och var aktiv. I slutminuterna hade han två farliga avslut, men båda räddades av Napolimålvakten Gianello.

Turneringen avslutades med det laddade mötet mellan de italienska mästarna Inter och Zlatans gamla klubb Juventus. Men istället för Zlatan och Suazo var det Adriano och Julio Cruz som fick chansen på topp. Brasilianska vänsterbacken Cesar gav Inter ledningen efter en dryg minut – och det resultatet stod sig.

Jonatan Fast

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A