Simon Bank listar de tio hetaste transferryktena

FOTBOLL

Klose hetast på transfermarknaden

Rrrosenberrrg ?

Rrrrronaaallldo ?

Rrrriiiquelllme ?

Ni hör ju själva att det surrar i luften. Med en vecka kvar tills transferfönstret stänger ställde Sportbladet Simon Bank i tvärdraget för att lyssna efter de hetaste av alla rykten som drar fram.

1 Miroslav Klose

från Werder Bremen till Juventus?

VM-skyttekungen har varit på Juves önskelista länge nu, hans kontrakt går ut nästa år, och Juve kommer att få konkurrens från både Spanien och England. Klose skulle passa perfekt i Juve, men det skulle också betyda slutet för Trezeguet i klubben. Thomas Schaaf har gjort klart att han vill behålla sin skyttekung. Fler heta tyskar i Turin: Christoph Metzelder, Torsten Frings.

2 Owen Hargreaves

från Bayern München till Manchester United?

En lång, seg historia, det här. United har velat ha honom länge, och sägs ha lagt ett saltat bud för att få loss honom i januari. Så, vad sägs? ”Jag förväntar mig att vi kan fortsätta söka våra mål med den trupp vi har” säger Felix Magath.

Hårt mot hårt, uppenbarligen. Och Hargreaves är inte värd en enorm transfersumma, inte för ett lag som redan har Paul Scholes.

3 Ronaldo

från Real Madrid till Milan?

Predrag Mijatovics ordkrig med Italien har legat nere ett par månader, men nu skjuts det giftpilar igen! Los Blancos sportchef irriterar sig på att Milan-Galliani bekräftat sitt intresse för brassen.

Och visst, det är upprörande att Galliani pratar om Ronaldo (sju matcher, ett mål i La Liga) som ett led i ett nybygge. Men det vore roligt att följa reaktionerna – från alla håll – i Milano om det blir av. Och, just det, så undrar vi var den omöjlige Cassano blir av någonstans. Men det dröjer nog till sommaren.

4 Shaun Wright-Phillips

från Chelsea till West Ham?

Isländske Eggerts första riktigt stora affär? SWP var hetast i England när han gick från City till Chelsea, men har inte lyft mästarna.

Det ryktas om ett bud i storleksordningen 150 miljoner – frågan är om en stukad kanin är rätt man för ett vacklande Hammers?

5 Marco Amelia

från Livorno till Spartak Moskva?

En av Serie A:s bästa målvakter i fjol, men det har varit lugnt på transfermarknaden hittills. Amelia har bråkat med presidenten och kan mycket väl försvinna, antingen nu eller i sommar. Spartak är intresserat, och har pengar för att lösa affären.

6 Juan Roman Riquelme

från Villarreal till vad som helst.

Vinterns sorgligaste historia. För ett år sedan stod han på toppen av världen – nu platsar han inte ens i truppen i ett spanskt mittenlag. Det ryktas om att Boca Juniors, Bayern München och en klubb från Qatar är intresserade. Snacket om Inter? Rimligen bara lösa rykten utan substans.

7 Markus Rosenberg

från Ajax till Werder Bremen?

Werder saknar Klasnic, kan bli av med Klose, fick nobben av Carew – och värvar Rosenberg? Möjligen.

För Rosenberg vore det förstås jackpott och lottovinst i ett. Schaaf är en positiv tränare, Diego en av världens bästa passningsspelare, 4–1–2–1–2 passar honom perfekt. Så vad talar emot? Att Rosenberg är nummer fyra i Ajax borde göra det, liksom att han inte får spela i Uefa-cupen.

8 Oguchi Onyewu

från Standard Liège till Chelsea?

Jag vet inte om ni hört det, men Chelsea har lite problem med defensiven.

Det i särklass hetaste spåret för att förstärka den Terry-traumatiserade backlinjen är Onyewu, en lång 24-årig amerikansk VM-spelare. Kontraktet går ut i sommar, så övergångssumman lär bli mänsklig. Som om Roman brydde sig …

9 Jérémy Clément

från Rangers till PSG eller Lyon?

Den fine lille vänsterfotade Clément, 22, värvades av Paul Le Guen från Lyon till Rangers. Sedan lämnade Le Guen Rangers och ville värva honom till PSG, samtidigt som Le Guens efterträdare i Lyon, Gérard Houllier, också vill värva honom … Hängde ni med? I går chattade PSG-presidenten Alain Cayzac med supportrar och hävdade att man är överens med Clément, men inte med Rangers. Än.

10 Jérémie Aliadière

från Arsenal till Sochaux?

Alvaro Santos fyra mål på 17 matcher imponerar inte, Sochaux behöver förstärka. Ryktet om ett Aliadière-lån såg mer trovärdigt ut innan van Persie skadade sig i helgen.

Och för er som hoppas på en Alvaro i allsvenskan igen: visst kan han komma tillbaka till HIF – men inte förrän i sommar. Uefas gräns för antal klubbyten/säsong sätter stopp.

Liksom, förstås, prislappen.