"Vi kan inte leva på att överraska längre"

FOTBOLL

Svennis" jagar fjärde raka segern

Skrällseger mot Manchester United, full pott efter tre omgångar – och serieledare.

Sven-Göran Eriksson och hans City har överraskat de flesta i Premier league och nu ses svenskens lagbygge med respekt.

– Vi kan inte leva på att överraska längre, säger ”Svennis”.

Efter tre raka segrar mot i tur och ordning West Ham, Derby och Manchester United väntar nästa utmaning för Sven-Göran Eriksson och Manchester City: Arsenal på bortaplan. Och om de andra lagen tagit lätt på ”Svennis” nya lag tidigare så är det ingen risk att Arsenal-tränaren Arsène Wenger gör om samma misstag.

– I de första två matcherna var det nog många som inte visste så mycket om några av våra spelare som Petrov, Elano och Geovanni, säger Eriksson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Men vi kommer inte att ha den fördelen längre. Tränare visar videoband på motståndarna från tidigare vecka och jag vet att Arsené Wenger kommer göra det så jag tror inte att vi kan fortsätta leva på att överraska längre.

Eriksson gör vad han kan för att dämpa förväntningarna inför Londonresan.

– Arsenal borta är lika svårt som Manchester United hemma, säger han.

– Under tio dagar möter vi två av världens bästa lag, två lag som är kända för att spela väldigt bra fotboll. De har ett passningsspel med väldigt hög kvalitet och vi måste försvara oss bra. Vi gjorde det bra mot Manchester United och vi måste göra det bra mot Arsenal också.

Om säsongen har börjat på bästa tänkbara sätt för Manchester City så har det gått något knackigare för Arsenal. En seger och en oavgjord är facit så här långt – trots två grova tavlor av målvakten Jens Lehmann. Den tyske landslagsmålvakten har fått mycket kritik för sina misstag. Och trots att Wenger idogt försvarar Lehmann, så ställs han åt sidan på lördagen. Manuel Almunia får förtroendet att vakta målet på Emirates stadium.

Enligt Wenger är det en ömmande hälsena som gjort att Lehmann får vila mot Manchester City. Många ser det som en ursäkt för Wenger att peta honom.

Wenger har flera målvaktsalternativ bakom Lehmann. Förutom Almunia har polacken Lukasz Fabianski köpts från Legia Warszawa för tre miljoner pund, 41,5 miljoner kronor. Men han hävdar fortfarande att han har fullt förtroende för Lehmann.

– Det handlar inte om att man petar en målvakt efter en del misstag. Antingen har man förtroende för honom eller också har man inte.

– Jag tycker att han förutom misstagen har gjort bra matcher de senaste veckorna. Misstaget mot Blackburn var det första i sitt slag jag sett honom göra och vanligtvis är han hundraprocentigt säker. Inför säsongen var det en jämn kamp om målvaktsplatsen mellan Jens och Almunia, men Jens har mer erfarenhet och har spelat fler matcher. Jag är fortfarande övertygad om att han är vårt förstaval.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM