MFF-stjärna hotades i natt

FOTBOLL

Junior blev jagad av gäng på nattklubb

Malmö FF:s stjärna Junior sänkte Halmstad i tisdags och ordnade tre poäng.

Och i natt kom tacken.

Brasilianaren blev attackerad och av jagad av ett gäng i natt.

– Vi håller på att undersöka saken och innan dess vill vi inte uttala oss, säger Malmö FF:s sportchef Hasse Borg till Sydsvenskans nätupplaga.

Det var vid tretiden i natt som Junior, tillsammans med en lagkamrat, jagades ut från nattklubben ”Swing in” i centrala Malmö. Stämningen mot Junior var hotfull och gänget som jagade fotbollsspelarna var väldigt aggressiva, berättade vittnen för Sydsvenskan.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan blev aldrig MFF-stjärnan fysiskt slagen, men han ska ha varit uppskakad av händelsen.

Malmöpolisen bekräftar att det varit bråk utanför ”Swing in”, men har inga uppgifter om att Junior skulle vara inblandad.

– I samband med det här bråket krossades bland annat en ruta på en polisbil. I samband med detta kom fler poliser till platsen. Två personer omhändertogs för fylleri, men ingen av dem var fotbollsspelaren, säger Carin Brange, pressansvarig vid Malmöpolisen, till Sportbladet.se.

Ingen polisanmälan har gjorts i anslutning till bråket.

Attackerats förut

Tidigare under säsongen har Junior berättat för Sportbladet att han blivit attackerad av fans.

– Det är inte riktiga Malmöfans som gör så här. Riktiga fans står bakom sitt lag och stöttar spelarna även när det inte går så bra, sa Junior då.

Enligt vittnen inatt verkade de båda fotbollsspelarna helt nyktra.

När polisen i natt anlände till hotellet där Junior sökt skydd tillsammans med vänner lugnade stämningen ned sig och MFF-stjärnan kunde ta en taxi hem.

Jörgen Källström, David Nannini Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM