Umeå rasar mot Fotbollsgalan

FOTBOLL

...och mot fotbollförbundet

Umeå IK rasar mot Fotbollsgalan.

De svenska damgiganterna är irriterade då Marta inte är nominerad till "Årets anfallare".

- Det är svårt att ta galan på allvar när världens bästa spelare inte är nominerad, säger Umeå IK:s Roland Arnqvist till Västerbottens Folkblad.

Brasilianskan Marta har de senaste åren rankats som en av världens tre bästa spelare av Internationella Fotbollförbundet (FIFA). Men hon är ändå inte nominerad till "Årets anfallare" på Fotbollsgalan. Något som retar Umeå. De tre forwards som har nominerats istället är Victoria Svensson, Djurgården/Älvsjö, Lotta Schelin, Göteborg, och Astildhur Helgadottir, Malmö FF.

Umeå rasar mot förbundet

Svenska Fotbollsförbundet har tagit fram en reklamfilm för svensk fotboll. Men inte en enda sekvens damfotboll finns med.

- Det är en stor skandal. Ett grovt övertramp som vi inte kan låta passera, säger Umeå IK:s Roland Arnqvist till Västerbottens-Kuriren.

Flmen innehöll inte en sekvens damfotboll, inga bilder alls på stora profiler som Hanna Ljungberg, Victoria Svensson, Josefine Öqvist eller Malin Moström.

- Den var fint filmad i sig, jättebra gjord. Jättefin reklam för herrlandslaget om det nu vore så, men det här är alltså en reklamfilm som ska ut mot företag för att göra reklam för svensk fotboll. Och då kan man lugnt säga att de har missat något väsentligt, säger meå IK:s marknadsansvarige Susanne Granberg till Västerbottens-Kuriren.

Men förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell tycker att Umeå har överreagerat på filmen.

Jörgen Källström