Fy, Fabio för att prata engelska!

FOTBOLL

Capello hånad av pressen för sin bristande språkkunskap

Foto: dålig start När FA-chefen Brian Barwick (t.v) presenterade Fabio Capello som engelsk förbundskapten igår ville den senare inte ge några svar på engelska.

LONDON. Inte nog med att en italienare blev förbundskapten i England.

Fabio Capello talar inte engelska.

Brittisk press har redan börjat håna 61-åringen.

Fabio Capello klev in i lokalen för presskonferensen på Royal Lancaster Hotel i London i går, satte sig vid podiet och sa som det var:

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att vara Englands förbundskapten. Jag har, eh, velat ha jobbet en lång tid. För tillfället är min engelska inte så bra. Jag föredrar, eh, att svara på, eh, på ...

Italienska?

– ... italienska.

Sedan övergav 61-åringen sin fusklapp och vände sig till tolken. Då sa Capello vad varje engelsman ville höra, även om det inte var på deras modersmål.

Vill möta Italien

– Jag skulle inte ha något emot att möta Italien i VM-finalen i Sydafrika.

Fabio Capello klargjorde att han ska göra allt för att få landslaget att lyfta, precis som han ska förbättra sina språkkunskaper.

– Jag ska anstränga mig varje dag och vill ha lärt mig språket när det är dags att träffa spelarna nästa månad. Det är väldigt viktigt att jag kan kommunicera med spelarna.

Fabio Capello har blivit känd som en man man inte jävlas med, men nu befinner han sig i England. Medieklimatet är minst sagt tufft.

Rotade i soporna

När Sven-Göran Eriksson tillträdde tjänsten 2001 rotade reportrar i hans sopor och sökte upp mamman till hans före detta fru – allt i jakten på skandalrubriker.

Redan innan Capello hade skrivit på kontraktet med FA fick hans gamla mor besök av engelska reportrar i sitt hem i Pieris.

Vad hon sa, Evelina Tortul, 86?

– Jag gillar inte det här. Han kommer att ha tidningar efter sig hela tiden. De kommer att tala illa om allt han gör. Mina lugna dagar är över.

ARTIKELN HANDLAR OM