Tvingades till extraträning

FOTBOLL

Här surnar stjärnan till – efter Rijkaards order

Foto: mindre glad När Ronaldinhos klubbkompisar hade tränat klart och var på väg till duschen stoppades lagets storstjärna av tränaren. Han tvingades sen stanna kvar och springa extra i tio minuter.

I söndags var Ronaldinho äntligen tillbaka i startelvan och i målprotokollet.

I går ”belönades” han av Frank Rijkaard – med extraträning.

Då var den ”leende brassen” inte lika glad längre.

När Ronaldinho tillsammans med övriga laget gjorde sig i ordning för att avsluta söndagens träning på La Masia, kallades den ­leende brassen till möte med Rijkaard. Medan övriga lagkamrater bytte om föste Rijkaard ut Ronaldinho på träningsplanen igen, skriver spanska sport.es

Stod och muttrade

Där genomförde, en inte lika leende, Ronaldinho tio minuters extra fysträning under sträng övervakan av sin chef. Extralöpning stod på schemat för brassen, som såg märkbart moloken ut.

Efter straffträningen stod världsstjärnan och surade tills Rijkaard gav honom klartecken att gå och duscha. Ronaldinho har haft ett tufft år i Barcelona, med ständiga rykten om en övergång till Chelsea, för mycket festande och övervikt. I går visade Rijkaard att ingen särbehandlas i Barcelona, inte ens Ronaldinho, som i söndags äntligen var tillbaka i startelvan.

Satte en straff senast

I segermatchen mot Deportivo (2–1) återförenades han med Leo Messi och Samuel Etoó i fantastiska ”El tridente”. Brassen satte också viktiga 1–0 på straff.

Men reaktionen från tränare Rijkaard var alltså minst sagt sval.

Holländaren Rijkaard verkar vilja undvika fjolårets scenario. Då dippade Barcelona och framförallt Ronaldinho under vårsäsongen – det kostade ligaguldet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga