Här tar Tobias Grahn ned Bröndby-ryktena

FOTBOLL

”Grahn på väg till Bröndby”, skriker danska BT i dag.

Grahn till sportbladet.se:

– Vi möter Bayern München hemma i helgen inför 74 000 och jag tror jag får spela från start...nej, det ingår inte direkt i planerna att vända hemåt.

Den 27-årige mittfältaren finns sedan fyra månader tillbaka i Hertha Berlin, utlånad från spanska Gimnastic fram till sommaren.

I Bundesliga har Grahn allt mer kommit till sin rätt – och är helt inställd att stanna åtminstone fram till sommaren.

– Jag trivs väldigt bra här och är hundraprocentigt inställd på att vara kvar. Det har varit lite upp och ned spelmässigt sen jag kom, men det känns bättre och bättre. Tränaren sa åt att visa vad jag går för och det är precis vad jag försöker att göra.

Hur ser du på uppgifterna om Bröndby?

– Du är inte den första som berättar om det kan jag säga, i stort sett varenda dansk journalist har ringt här under dagen – men det ligger ingenting i det. Det är transferfönsterdags och mycket rykten.

Men skulle danska ligan kunna vara ett seriöst alternativ?

– Det är inget som är aktuellt i det här läget, nej. Vi möter Bayern München hemma på lördag inför 74 000 och jag tror jag får spela från start...nej, det ingår inte direkt i planerna att vända hemåt.

Ett skäl som skulle kunna ”tvinga” fram en affär är att Gimnastic, samtidigt som man sjunker i tabellen i den spanska andradivisionen, uppges ha ekonomiska problem och vara i behov av pengar för att förstärka laget med annan kompetens.

– Jag följer givetvis hur det går för Gimnastic, men har inte hört något därifrån. Jag har ett år kvar på kontraktet i Spanien efter den här säsongen och Hertha har en option på att köpa loss mig till sommaren. Jag tror hur som helst inte att det är aktuellt att förlänga utlåningen, det skulle inte ge Gimnastic något.