Modoseger efter bra power play

FOTBOLL

Harald Lückner: Vi har bra självförtroende

I lördags förlorade Modo matchen mot Linköping i box play.

På måndagen höll sig laget på banan – och sänkte Södertälje i power play.

– Vi har bra självförtroende, säger Modotränaren Harald Lückner efter 4–3 på hemmaplan.

Det Harald Lückner syftar på är spelet i numerärt överläge. Regerande svenska mästarna är annars långt ifrån slutspelsformen. Senast mot Linköping var det nattsvart – 2–7 efter sju raka mål i numerärt underläge.

När Södertälje – utan seger på bortaplan den här säsongen– besökte Swedbank Arena på måndagen började det i ungefär samma stil. Redan efter tre minuter styrde Petri Pakaslahti in 1–0 till gästerna och från läktarplats hördes ljudliga suckar.

Men Modo såg till att vända på steken i en match som var långt ifrån den mest underhållande som spelats. Hemmalaget förde spelet utan att glänsa, medan Södertälje försökte hålla tätt och satsa på kontringar.

– Vi är med bra från början till slut, men förlorar matchen i spel 3 mot 5, var SSK-tränaren Leif Strömbergs korta - och enda - sammanfattning på presskonferensen.

Det var i början av tredje perioden som matchen avgjordes. Först drog Per Hallin på sig en tvåminutare för interference. Tio sekunder senare skickade Kristian Kudroc pucken över sargen och åkte ut för puck out.

Ungefär lika snabbt skickade Niklas Sundström och Per-Åge Skröder in varsin puck bakom Jonas Enroth i SSK-kassen, och matchen var i praktiken över.

Södertälje drog sedan på sig alldeles för många utvisningar för att orka stå emot Modo i Swedbank Arena. Större delen av tredje perioden, då laget skulle försöka nå en reducering, satt en SSK:are i utvisningsbåset.

Leif Strömberg var fåordig efter matchen. Speciellt när utvisningen som på sätt och vis avgjorde matchen, Kristian Kudrocs puck out, kom på tal.

– Han fick bra hjälp med domslutet, sade Strömberg.

TT: Av publiken? Av Modospelarna?

– Jag upprepar mig: han fick bra hjälp med domslutet, det är vad jag har att säga.

Harald Lückner var desto gladare; för segern, och för spelet i numerärt överläge.

– Allt beror på att vi har bra självförtroende. Sedan går det inte att sticka under stol med att vi har tur också. I dag är jag nöjd med poängen och power play, i övrigt kan vi bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM