Roma vill köpa IFK:s succéback

FOTBOLL

GÖTEBORG. Roma uppges vara nära att lägga ett bud på IFK Göteborgs mittbacksfynd Ragnar Sigurdsson, 21.

Prislappen på islänningen: 35 miljoner kronor.

Foto: Ragnar Sigurdsson till Italien?

Strax bakom Sportbladets utsända på Malmö Stadions press- och hedersläktare i lördags satt två italienska scouter och studerade Blåvitts mittback.

Enligt uppgifter i isländska medier är det Roma som sedan Sigurdssons succéinsatser i det isländska landslaget i EM-kvalet valt att följa försvararen närmare.

Flera toppklubbar

Sigurdssons agent, tidigare storspelaren Arnor Gudjohnsen, vill inte kommentera uppgifterna om Roma men säger till Sportbladet:

– Det är flera toppklubbar från England, Italien och Frankrike som hört sig för om Ragnar. Men frågan är om det rätt tidpunkt för Ragnar att spela i Serie A eller Premier League redan nu? Dessutom hänger det på om IFK Göteborg vill sälja.

Gudjohnsen hade ett samtal med IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild under gårdagen om det stora utländska proffsintresset kring Sigurdsson.

I dag ska Gudjohnsen ta ett snack med Sigurdsson själv.

– Det isländska landslaget samlas och då ska vi diskutera igenom situationen.

”Fantastisk säsong”

Enligt trovärdiga uppgifter har IFK Göteborg satt en hög prislapp på Ragnar Sigurdsson, som värvades inför den här säsongen och har kontrakt säsongen 2009 ut.

Den kraftfulle och tekniske mittbackens marknadsvärde bedöms vara i nivå med Marcus Bergs, kring 35 miljoner kronor, tack vare att islänningen redan fått ett internationellt genombrott i landslaget.

Sportbladet sökte förgäves Håkan Mild i går.

IFK Göteborgs ordförande Stig Lundström säger:

– Det finns inga konkreta anbud på Sigurdsson, men det är inte förvånande att många klubbar följer honom. Han har gjort en fantastisk säsong. Utan konkret intresse finns det ingen prislapp, men självklart är en spelare på den här nivån dyr, säger Stig Lundström.

ARTIKELN HANDLAR OM