Han kom, han såg, han segrade

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Wernbloom sköt Göteborg till serieledning

”Jag kom, jag såg, jag segrade” står det på hans vänsterarm.

Pontus Wernbloom lydde budskapet på sin tatuering – och förde Göteborg till serieledning i kväll.

– Underbart, jublar han.

Följ ämnen

Hundra sekunder – de 30 956 åskådarna på Ullevi hann knappt sätta sig till rätta innan det var nätkänning i derbyt mellan Göteborg och Gais.

Tobias Hysén slog ett inlägg från vänsterkanten, Jonas Wallerstedt nickskarvade och Pontus Wernbloom dök upp på bortre stolpen och rakade in 1–0.

– Kalas med ett tidigt mål. Vi hade tag i matchen, lät bollen gå och utnyttjade Gais misstag, sa Pontus Wernbloom till ppv i pausen.

Gais nära kvittering

Efter drömstarten dominerade Göteborg. I paus hade laget haft tolv avslut jämfört med Gais enda. Men strax före paus kom Gais tillbaka något och en kontring kunde lika gärna ha gett utdelning.

Sheriff Sumas chipp gick dock strax utanför.

– Vi smällde inte på lika mycket. De är tunga att möta när de börjar smälla på och de vinner mycket boll på mittfältet eftersom de är en man mer där. Vi kan smälla på mer, så som vi gjorde första 35 minuterna, sa Wernbloom i pausen.

Bortdömt IFK-mål

Efter paus var Göteborg nära att chocka precis som i första halvlek. Gustav Svenssons distansskott gick i mål – men dömdes bort då Jonas Wallerstedt stod i offsideposition och skymde Gaismålvakten Dime Jankulovski.

Gais inbytte anfallare Christos Christoforidis hade sedan två bra lägen att kvittera, men målvakten Bengt Andersson räddade.

– Vi föll tillbaka och ibland blev det nästan lite farligt. Men vi löste det till slut och det känns jäkligt gôtt, säger Wernbloom till ppv efter matchen.

”Vi är med i racet”

Pontus Wernblooms mål blev matchavgörande – och när han firade syntes tatueringen ”Veni, vidi, vici” på vänsterarmen.

Det är latin och betyder ”Jag kom, jag såg, jag segrade”.

IFK Göteborg gick i och med segern upp i ny serieledning. Det återstår att se om det räcker till guld.

– Vi är i alla fall med i racet, säger tränaren Stefan Rehn till ppv.

Följ ämnen i artikeln