Fram med sanningen NU

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-03-28

Förvirringen total: Eriksson tänker bara på sig själv

LONDON

Har han gjort klart med Chelsea? Eller har han förlängt sitt kontrakt med England?

I natt var förvirringen total kring Sven-Göran Eriksson.

- Vad är den stora hemligheten? Det här har pågått i månader, säger Roman Abramovichs rådgivare Pini Zahavi.

Följ ämnen

I torsdags kväll fotograferades Sven-Göran Eriksson av paparazzi-fotografer, mitt i ett möte med Chelseas vd Peter Kenyon i Kenyons lägenhet.

Sedan bröt kaoset ut.

Pressen var stenhård i sin kritik, det engelska fotbollförbundet FA reagerade snabbt och höll ett möte med sin förbundskapten. Samtidigt har trycket på Chelseas nuvarande tränare Claudio Ranieri ökat för varje sekund.

Vägrade möta pressen

I går vägrade han - för första gången någonsin - att möta pressen efter en match.

I dagens tidningar pekar uppgifterna åt helt olika håll. The Mail on Sunday uppger att Svennis lämnar landslaget efter EM, och tar assistenten Steve McClaren med sig till Chelsea.

Sunday Telegraph och Sunday Times instämmer, liksom Sunday Mirror. News of the World, däremot, hävdar att den smygtagna bilden pressat Sven-Göran Eriksson att förlänga kontraktet med landslaget till 2008.

Svennis träffade Chelseas ägare Roman Abramovich redan förra sommaren, men enligt Pini Zahavi handlade det absolut inte om kontraktsdiskussioner den gången.

Men det gör det nu.

- Torsdagens möte handlade om affärer. Sven har två år kvar på sitt kontrakt, han skulle kunna förlora tre matcher i Portugal och få sparken. Vem vet? säger Zahavi.

Enligt tidningsuppgifter är Abramovich beredd att erbjuda Svennis en veckolön på 1,4 miljoner kronor. Inklusive bonusar skulle kontraktet vara värt närmare 560 miljoner kronor över fem år.

Om Sven-Göran Eriksson tackar ja, vill säga.

Förnekar erbjudande

Svennis själv förnekade så sent som i fredags att han fått ett erbjudande från någon annan klubb. Men nu krävs det från mer än ett håll att han talar klarspråk.

- Vi måste få veta nu. Det ligger i allas intresse att få allt utrett, säger en källa på förbundet till the Mail on Sunday.

Populär hos spelarna

Sven-Göran Eriksson är populär bland spelarna i landslaget, men han har ofta sagt att han saknar den dagliga kontakten med ett lag.

Nu kan han vara på väg mot sitt första klubblagsjobb sedan han lämnade Lazio 2001.

På onsdag sitter Svennis på bänken när England möter Sverige i Göteborg.

Räkna med att dimmorna skingrats tills dess.

Så skriver de engelska tidningarna om affären

Simon Bank

Följ ämnen i artikeln