Raiola utreds för skattebrott – Zlatan indragen

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET / 85527
FOTBOLL

Mino Raiola utreds för skattebrott, enligt Il Fatto Quotidiano.

Även flera av stjärnagentens klienter – där bland annat Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Mario Balotelli nämns – är indragna i utredningen.

– Om mina spelare använder det (företaget Maguire Tax & Legal i Amsterdam) så är det inte jag som tvingar dem till det, säger Raiola.

Mino Raiola är känd som en av världens mäktigaste fotbollsagenter.

Bara under de senaste åren har han ordnat nya klubbadresser till Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Henrich Mchitarjan (två gånger om) och Mario Balotelli och själv belönats med utbetalningar på över 300 miljoner kronor.

Utreds för skattebrott

Men nu är är stjärnagenten i blåsväder.

Enligt italienska Il Fatto Quotidiano utreds Raiola för skattebrott.

Tidningen skriver att nederländska myndigheter gått igenom Raiolas affärer där företaget Maguire Tax & Legal i Amsterdam är av intresse i utredningen.

Förutom Raiola själv är även flera klienter – där bland annat Manchester United-duon Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic nämns tillsammans med Mario Balotelli (Nice) och Gianluigi Donnarumma (Milan) – indragna i den misstänkta skattehärvan.

– Det är inte mina affärer. Om mina spelare använder det (företaget Maguire Tax & Legal) så är det inte jag som tvingar dem till det, säger Raiola till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM