Glädjebeskedet för Tottenham – arenan helt klar

Nu ni, Tottenham.

3 april invigs den nya arenan då laget tar emot Crystal Palace i ett Londonderby.

– Arenakostanden kommer inte påverka transferbudgeten, säger ordföranden Daniel Levy.

Det dröjde, och dröjde, och dröjde lite till, men till slut är den nu klar.

Tottenhams nya arena, som egentligen skulle ha stått klar för ett halvår sedan, kommer att invigas den 3 april med ett Londonderby.

Klubben bekräftade i går att Crystal Palace blir den första motståndaren som laget ställs mot, ett par dagar före Champions League-mötet med Manchester City. Men innan matchen spelas kommer Tottenham göra två tester i form av arrangemang. Detta för att kunna försäkra sig att allting är på sin plats, skriver Sky Sports.

”Inte gått som vi hade tänkt”

Arenanamnet är fortfarande inte bekräftat men enligt engelska medier pågår samtal med sportjätten Nike. Något som dementerades av klubbens ordförande Daniel Levy.

Han säger också att arenakostnaden inte kommer att påverka lagets transferbudget.

– Däremot är Champions League-spel viktigt för oss. För den kommer ge mer flexibilitet när vi ska värva spelare. Tyvärr har de senaste två transferfönstren inte gått som vi hade tänkt och därför har inga spelare kommit in, säger han, enligt Sky Sports.

Den nya arenan har publikkapacitet för cirka 62 000 personer. Den skulle ha stått klart i september förra året, men så blev det alltså inte.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.