Besökte sin vän på sjukhus – straffas

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Lille har valt att stänga av sin tränare Marcelo Bielsa på obestämd tid.

Enligt rapporter beror det på ett otillåtet besök hos sin före detta assisterande tränare som är sjuk i cancer.

Den franska Ligue 1-klubben Lille OSC har valt att stänga av sin tränare Marcelo Bielsa. Det bekräftar klubben.

”LOSC har bestämt att tillfälligt stänga av Mr. Marcelo Bielsa från hans tränarroll som en del av en procedur startad av klubben.”, skriver Lille på sin hemsida.

Anledningen till detta straff är oklart, men enligt flera källor ska det handla om ett besök till sin före detta assisterande tränare Luis Bonini som Bielsa gjorde tidigare i veckan.

Bonini är inlagd på sjukhus där han behandlas för magcancer, vilket ska ha gjort att Bielsa bett klubben om att få åka iväg och hälsa på honom. Den förfrågan ska klubben dock ha avfärdat, men Bielsa åkte iväg ändå.

Bielsa är känd som lite av en blandning mellan galning och geni. Bland annat ses han som en taktisk inspiration till såväl Pep Guardiola och Mauricio Pochettino, samtidigt som han själv stått för flera udda situationer. Som att kalla Athletic Bilbaos anläggningspersonal för slarvig och som att säga upp sig från sitt jobb i Marseille på presskonferensen efter sin första ligamatch med klubben.

”Loco Bielsa”, som han därför kallas, kom till Lille inför säsongen. Efter 13 omgångar ligger Lille näst sist i Ligue 1.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1

Lille