Avgående förbundspampen anklagas för sexuella trakasserier

Foto: TT
Tavecchio.
FOTBOLL

Efter Italiens förlust mot Sverige fick förbundet tung kritik och till slut avgick ordföranden Carlo Tavecchio.

Nu hälls ytterligare bensin på Tavecchios eld.

Enligt La Stampa anklagas han för sexuella trakasserier.

Italiens VM-miss undgick få i såväl Sverige som världen. I och med att Sverige besegrade Italien missar de VM för första gången sedan 1958 och i Italien snackar man om en apokalyps.

Det stora slaget svingades mot det italienska fotbollförbundet FIGC. Först krävdes förbundskaptenen Gian Piero Venturas avgång, vilket efter flera om och men till slut genomfördes. Därefter riktades sökljuset mot ordföranden Carlo Tavecchio. Han vägrade först att lämna, men fick även han sist och slutligen ge sig när han avgick i går.

Men snacket kring Tavecchio är inte slut där. Tidigare har han uttalat sig rasistiskt mot mörkhyade spelare och inspelningar har visat att han även har uttalat sig nedsättande mot judar och homosexuella. I dag rapporterar den italienska tidningen La Stampa att Tavecchio nu anklagas för sexuella trakasserier.

Enligt tidningen ska det vara en anonym kvinnlig chef inom verksamheten som berättat hur hon stämt möte med Tavecchio för att prata jobb, men att Tavecchio då ska ha försökt tafsa på henne och dragit för gardinerna så att ingen skulle se. Samtidigt menar hon att det inte är den enda incidenten som hon skulle kunna nämna och att händelsen ska ha skett nyligen.

Tidningen skriver även att händelsen är polisanmäld och att det ska finnas inspelningar som styrker den anonyma kvinnans version.

ARTIKELN HANDLAR OM