Capello: Jag räknar med Zlatan mot Milan

FOTBOLL

Juventus tangerade segerrekord – utan svenske anfallsstjärnan

Juventus är på väg mot en rekordsäsong i serie A. På onsdagskvällen tangerade man rekordet på nio raka segrar i serie A efter 2–0 hemma mot Sampdoria.

Men utan Zlatan Ibrahimovic – som sparas inför seriefinalen mot Milan.

Zlatan har problem med en ljumskskada, men inget allvarligt enligt Juventus läkare och han finns troligen med på lördag igen.

– Zlatan kommer att träna för fullt på torsdag och fredag och jag räknar med honom mot Milan, säger Juventus-tränaren Fabio Capello, som troligen kommer att låta David Trezeguet bilda anfallspar med svensken.

Zlatans och Juventus segerrekord på nio raka delar han med bland andra Sven-Göran Eriksson som hade nio matcher i rad utan förlust med sitt Lazio 1998-99. Året som ”Svennis” blev italiensk mästare.

Det är för övrigt andra gången som Juventus och Fabio Capello tar nio raka i serie A. Juventus gjorde det säsongen 1932-33 och Capello gjorde det 1993-94 som tränare i Milan.

Juventus sparade, förutom Zlatan, några spelare mot Sampdoria. Men det räckte gott och väl för tre nya poäng och fortsatt serieledning på maximala 27 poäng, fem poäng före Milan. Milano som vände underläge 0–1 till seger borta mot Empoli med 3–1. Därmed blir lördagens match väldigt viktig för fortsättningen i serie A.

Hemmalaget visade inte upp någon sprudlande offensiv utan det såg ut som vanligt; stark defensiv, tålamod i passningsspelet och grym effektivitet när chanserna dök upp.

Juventus hade endast tre bra möjligheter men gjorde två mål genom David Trezeguet och Adrian Mutu.

Turin har ett av världens bästa fotbollslag men en av världens tråkigaste fotbollsarenor. Stadio delle Alpi är ett sterilt betongkomplex med löparbanor som gör att publiken inte får någon som helst närvarokänsla. När dessutom stadion bara var till hälften fylld blir det lite öde.

Stig Lindmark/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A