Succécomeback av Kusi Asare

FOTBOLL

Djurgården avgjorde direkt

Växjö (TT)

Djurgården bänkade 14-miljonersmannen Tiago Quirinho till förmån för comebackande Jones Kusi-Asare.

Och vilken succé det blev. Djurgårdens nummer nio satte 0-2 och 0-3 på Värendsvallen mot ett mycket blekt Öster.

På Rambergsvallen delade Häcken och Örgryte på poängen efter 2-2.

Även om det fortfarande finns mer att ta ut spelmässigt kunde tränaren Kjell Jonevret vara nöjd med mycket mot Öster.

– Det var framförallt ett bra försvarsspel som grundlade segern. Och det kändes fantastiskt skönt att gå in till pausvilan med en 3–0-ledning. I andra halvlek låg vi rätt i positionerna och killarna blev inte nonchalanta. Vi kan spela bättre fotboll, och det kommer vi att göra längre fram när planerna blir bättre. Mot Öster var det viktigaste att vi kom tillbaka snabbt efter förlusten mot Malmö, vinsten var mycket viktig för oss i det här läget, sade Kjell Jonevret.

Johannesson jättenöjd

Bredvid sig på presskonferensen hade Djurgårdens tränare mittbacksklippan Markus Johannesson. Markus hade mycket stor del i att Öster var så gott som ofarligt i avsluten.

– Jag är jättenöjd med att vi kunde komma tillbaka på rätt spår efter Malmömatchen. Vi uppträdde verkligen som ett lag, jobbade ihop och tog ambitiösa löpningar. Skönspelet och gladfotbollen får komma senare, sade en nöjd Markus Johannesson.

Djurgården gjorde slut på spänningen snabbt. Redan efter nio minuter satte Tobias Hysén första målet, fint frispelad av Kári Árnason. Bara fyra minuter senare ökade Jones Kusi-Asare på Djurgårdens ledning. Jones slog in en retur efter att Östermålvakten Robert Veselovsky tappat ett långskott från Tobias Hysén.

Målvaktsproblem

Öster hängde med Djurgården i fråga om bollinnehav, men Växjölaget skapade nästan inget av värde. Djurgården, däremot, var högeffektivt. Laget hade sex avslut på mål i första halvlek och gjorde mål på hälften.

I 37:e minuten sköt Jones Kusi-Asare 3–0 efter ett högerinlägg av Lance Davids.

I andra halvlek hände det inte mycket. Målvakterna, Pa Dembo Tourray i Djurgården och Robin Malmkvist i Öster, fick göra varsin bra parad. Tourray klarade ett hårt skott från John Pelu och 19-årige Malmkvist, som ersatte skadade Robert Veselovsky i samband med Djurgårdens andra mål, räddade starkt när inhopparen Thiago avslutade i friläge.

Djurgårdens toppar var Markus Johannesson i försvaret, Tobias Hysén, Abgar Barsom och Johan Arneng på mittfältet, samt Jones Kusi-Asare i anfallet.

Öster, som måste förstärka under VM-uppehållet för att kunna rädda nytt allsvenskt kontrakt, hade sina främsta spelare i Fredrik Bild och och Freddy Borg.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM