Fansen: Du var bäst Shaaban

Foto: greppet direkt Rami Shaaban gjorde en felfri mästerskapsdebut - så bra att han på sportbladet.se röstades fram till Sveriges bästa spelare. Efter succén vill Rami ta upp kampen med Andreas Isaksson om rollen som förstemålvakt.
FOTBOLL

DORTMUND

Han var lugnet själv och stoppade allt i VM-premiären.

Det gav mersmak.

Nu vill Rami Shaaban utmana Andreas Isaksson om rollen som förstemålvakt.

- Jag höll nollan. Vad mer kan jag göra?

Visst, Trinidad och Tobago spelade mest på egen planhalva, men när laget kontrade blev det farligt. Minns du distansskottet från Carlos Edwards, Cornell Glens kanonskott i ribbans överkant och lagets enda hörna?

Rami Shaaban, 30, kommer aldrig att glömma det. Hans andra landskamp blev en VM-match i en blågul, kokande gryta. Och enligt läsarna på sportbladet.se lämnade han den som Sveriges bästa spelare.

"Som en bonus"

- Vi vann inte, men det är ändå kul att hålla nollan. Det kändes bra och stabilt. Det här är det största jag har varit med om som fotbollsspelare, säger han.

Lite skillnad mot Fredrikstads stadion, va?

- Ja, det är sådana här arenor man vill spela på. Jag har lett hela dagen. Det var inga som helst problem för mig. De erfarna grabbarna såg mer nervösa ut än jag. Jag ser VM som en bonus, även om jag har kämpat jättehårt för att komma hit. Det är inget jag ber om ursäkt för. Lagerbäck känner att han kan lita på mig och därför fick jag spela.

Står du i nästa match också?

- Det har jag inte en aning om. Jag fick den här matchen och gjorde det bästa jag kunde av det. Vad jag kan göra mer vet jag inte.

"Hur kul som helst"

Du har även stått i Champions League, när du spelade för Arsenal. Vad var mest nervöst?

- Jag var mer nervös när vi mötte Roma. Då fick jag veta att jag skulle stå två timmar före match, och att spela mot Roma på Olympiastadion är speciellt. Att komma in på en sådan här stadion, fullpackad med svenska fans... Det var hur kul som helst. Det var helt underbart - bortsett från resultatet.

Förresten, hade du koll på bollen som träffade ribban?

- Ja, den ska komma tjugo centimeter lägre för att gå in, och då hade jag haft den i min hand. Jag var inte så orolig, säger Rami Shaaban.

Stefan Holm