Knäcktes - av pressen

FOTBOLL

Svensson om konkurrensen: "Jag har mått ganska dåligt"

1 av 3 | Foto: känslomänniska Inför ett samlat pressuppbåd berättade Anders Svensson om den påfrestning konkurrensen med Kim Källström har varit, och allt snack runtomkring. "Det har varit en del påhopp som varit frustrerande", säger han.

BREMEN

Han har inte blivit sågad för sitt spel. Men många vill ha in Kim Källström, 23, på platsen som central offensiv mittfältare istället.

Det har tagit Anders Svensson, 29, hårt.

- Jag har mått ganska dåligt, säger han.

Det är en vanlig diskussion. Vem av två konkurrenter ska spela på en speciell position i landslaget?

För ett par veckor sedan handlade det om Mikael Nilsson eller Niclas Alexandersson på högerbacksplatsen.

Före och efter VM-matchen mot Trinidad och Tobago är det fajten mellan Anders Svensson och Kim Källström som står i centrum.

- Jag försöker hålla mig borta från det där och koncentrerar mig på mig själv. Det är klart att det är frustrerande med allt snacket. Sedan någon vecka har jag valt att inte läsa några tidningar alls, säger Anders Svensson.

Att frågan engagerar är uppenbart.

"Inte speciellt röten"

Sportbladet.se har ställt frågan om Källström ska få starta i den centrala rollen mot Paraguay på torsdag.

I går kväll hade över 45 000 personer röstat. 93,5 procent vill se Källström på planen mot sydamerikanerna efter Sveriges 0-0-match mot Trinidad och Tobago.

- Jag tycker inte att jag var speciellt röten. Jag vann en del bollar och serverade Ljungberg och hittade fötterna på Zlatan och Henke i början. Sedan blev det väldigt trångt och omöjligt att få fram något, säger Anders Svensson.

"Besviken"

I 62:a minuten blev Svensson utbytt till förmån för anfallaren Marcus Allbäck.

- Jag var oerhört besviken över att bli utbytt efter en timme, speciellt som det var då det öppnade upp sig efter Trinidads utvisning. En av mina styrkor är att trä in nätta bollar mot ett samlat försvar.

Har Lagerbäck pratat med dig om bytet?

- Nej.

Är det att föredra att du eller Kim får mer speltid för att kunna visa vad ni kan?

- Ja, det hade varit att föredra om någon av oss fått ett solklart förtroende och verkligen kunnat spela mer avslappnat. Det är svårt att känna den pressen hela tiden. Det blir lätt att man inte vågar misslyckas och spelar säkert hela tiden, säger Anders Svensson.

Trots att han säger sig inte vara tillfreds med sin fotbollstillvaro är Elfsborgaren öppen, verbal och skrattar till och med emellanåt när han beskriver hur han uppfattar debatten.

Påhopp jobbigt

- Jag är en känslomänniska. Det har varit en del påhopp som varit frustrerande och som knäcker självförtroendet på vem som helst.

Har ditt självförtroende fått sig en knäck?

- Ja, det får det ju. Det var ganska tungt i slutet av veckan i Stockholm. Det fick mig att må ganska dåligt, säger Svensson.

Michael Wagner