Drevet sågar Lagerbäck

Foto: I flock Det engelska landslaget hade fridag, men Drevet var igång med oförminskad styrka. De nåddes snabbt av nyheten om bråket i svensklägret – och hittade lika snabbt en syndabock. Förbundskapten Lars Lagerbäck. ”Det skulle aldrig hänt under Wenger, Mourinho eller Eriksson”, menade några av krönikörerna.
FOTBOLL

Baden-Baden

Nyheter färdas fort i fotbollsvärlden och det dröjde inte länge förrän experterna i det engelska pressdrevet fått nys om bråket i den svenska truppen.

Några ryckte på axlarna.

Andra hävdade att det måste vara den svenska lagledningens fel, att nåt liknande aldrig skulle hända under managers som José Mourinho, Arsene Wenger - eller Sven-Göran Eriksson.

Morgontidningskrönikören Eleganten, som kan sägas vara Englands mest respekterade fotbollsjournalist, sa i natt:

- Detta måste vara oroande för Sverige. Det är självklart att det kommer att påverka laget. Särskilt eftersom det visar på brister i management. Ett sånt här bråk, som förmodligen bottnar i gamla motsättningar, skulle aldrig tolereras i dagens engelska landslag. Under Sven-Göran Eriksson är det peace, love och understanding som gäller. Vi har blivit fotbollens Woodstock-festival.

Som en porrfilm

Särskilt fascinerad var Eleganten över misstankarna om att det finns en läcka i det svenska omklädningsrummet, att nån släpper ut intern information till allmänheten.

- En svensk Deep Throat? Herregud, det låter som en porrfilm!

Kevin McCarra, tung reporter på The Guardian, menade:

- Det oroande med bråket mellan Ljungberg och Mellberg är att det finns en historia bakom, att det måste ha legat och bubblat under ytan under lång tid. Det är dåligt ledarskap att sånt kan få förekomma. Förmodligen har Lagerbäck inte vågat lägga sig i, han har varit rädd att bli inblandad i nåt han inte kan styra. Det skulle aldrig ha skett under en José Mourinho eller en Arsene Wenger.

Mitt-i-prick

Laptop, tabloidkrönikören, sa:

- När det handlar om samma spelare som bråkar ser det ut som ett mönster. Oansvarigt av lagledningen .

Det är rätt tuff kritik mot Lars Lagerbäck, och personligen tycker jag nog att den verkar väldigt mycket mitt-i-prick.

Andra medlemmar av Drevet var mest förvånade.

- Jag har aldrig sett Fredrik Ljungberg bråka, och även om han verkar vara av en envis karaktär är han en populär person. Mellberg har jag ingen uppfattning om. Men det hela verkar underligt, sa tabloid-skjutjärnet Schakalen.

Alan Smith, gammal lagkompis och rumspolare med Anders Limpar i Arsenal, skriver kolumner för Daily Telegraph:

- Åh, dessa våldsamma svenskar! De kan starta ett bråk i ett tomt rum! Nej då, skojar bara. Det här kommer att blåsa över. Ett gemensamt snack och en träning så är det normalläge igen. Såna där skärmytslingar händer i de flesta fotbollslag, hela tiden.

Därmed hade jag till slut fått lite nytta av Drevet under en märklig dag här på kurtorten.

Alla skribenter och fotografer jagade som dårar upp och ner genom det sömniga Baden-Baden för att försöka få snack med spelare och bilder på spelarfruar, eftersom England hade lämnat Svarta skogen och fått en fridag för shopping.

Det låg inte i mitt intresse att springa i Gucci-butiker för att leta efter Victoria Beckham, det skötte de andra om så mycket bättre, men jag gick ändå mitt in i smeten.

Ingen Posh

Först trodde jag att jag hamnat i den där tjurrusningen i Pamplona när marken började skaka och ett dammoln närmade sig på en av de smala gatorna. Det visade sig dock vara fyra spelarfruar - ingen av dem var Posh Spice men alla liknade henne - som gick på shoppingrunda medan en flock..nej, en hord...nej, en HJORD av paparazzis omringade dem och knäppte som dårar.

Medan jag funderade över vad dessa unga tjejer gjort som är så fantastiskt, förutom att de är ihop med varsin fotbollsspelare, såg jag med egna ögon hur en av fotograferna tog ett snabbt språng åt sidan och oavsiktligt råkade trampa på en liten fågel som dog på fläcken.

Flytet fortsätter

Kunde inte låta bli att psykas lite genom att skrika " you birdkiller" efter honom. Jag såg att det tog bra.

Medan Fågeldödaren och och de andra fortsatte förfölja de unga och väldigt förtjusta kvinnorna nerför gatan satte jag mig på en uteserveringen Garibaldi.

Tror ni inte på tusan att Rio Ferdinand och Sol Campbell plötsligt dök upp och sig ner vid bordet intill - så att jag fick en exklusiv pratstund om strulet mellan Ljungberg och Mellberg (se sidan 1).

Det är andra gången på bara ett par dar jag har sånt flyt och Schakalen tittade rätt surt på mig när jag berättade om mötet med Sol och Rio.

Eleganten tänkte förstås ett steg längre och funderade:

- Här har vi alltså två superhyllade mittbackar som spelat i landslaget ihop fram tills John Terry kom in i bilden...och så är de ute och äter lunch tillsammans. Utan Terry. Well, well, well. Mycket intressant.

Peter Wennman