Allsvenskan i fotboll

MFF nobbar Ajax-bud på Rosenberg

FOTBOLL

MALMÖ

MFF har sagt nej till att sälja Markus Rosenberg till Ajax för 37 miljoner kronor.

Enligt den holländska tidningen De Telegraaf begärde Malmö i sitt inledande motbud 55 miljoner kronor.

Mackan & Afonso.
Mackan & Afonso.

Varken Ajax, MFF eller Rosenbergs agent Martin Dahlin vill i nuläget ge några kommentarer.

De Telegraaf är vanligtvis väldigt väl underättad när det gäller Ajax affärer. Att den holländska storklubben länge varit väldigt intresserad av Rosenberg är ingen hemlighet.

Klubben har bevakat Mackan på plats i ett 15-tal matcher bara i år, plus ytterligare några matcher under förra året i Halmstad.

Tre gånger i år har tränaren Danny Blind själv varit på plats. Blind och Rosenberg har också träffats och diskuterat framtiden.

Kan bli dyrare än Zlatan

För MFF:s sportchef Hasse Borg handlar det nu om att visa sin skicklighet som förhandlare. Stämmer det att Ajax inlett med att bjuda fyra miljoner euro och MFF kontrat med sex miljoner euro är det troligt att övergångssumman stannar runt 45 miljoner kronor.

Markus Rosenberg blir i så fall den dyraste spelaren från Sverige till utlandet sen Zlatan Ibrahimovic såldes för drygt 82 miljoner kronor från MFF till just Ajax.

Väntar bud på Afonso

MFF kan snart även få ett bud på Afonso. FC Köpenhamn är intresserat av honom men räknar med att han blir för dyr. MFF lär kräva cirka 25 miljoner för sin matchvinnare och det är tveksamt om FCK för tillfället har råd med det.

Esbjerg kommer att begära mellan 15 och 20 miljoner kronor för Fredrik Berglund om MFF siktar på danska ligans skyttekung som ersättare för Rosenberg.

1 juni i dag.

Om exakt en månad öppnas transferfönstret.

Vi är inne i silly seasons högsommar.

Stefan Alfelt

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll