”Finns nog ingen chans att de lever”

PL-nyförvärvet försvann över Engelska kanalen – befarar tragedi: ”Överlever inte längre än en timme i vattnet”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Cardiffs nyförvärv Emiliano Sala ska ha befunnit sig på ett privatplan som försvann över Engelska kanalen.

Nu kommer dystra uppgifter.

– Jag tror inte det finns någon chans att de lever, säger John Fitzgerald, insatsledare för Channel Airline Airsearch, enligt So Foot.

Cardiff City är oroligt.

På tisdagsmorgonen kom uppgifter om att Premier League-klubbens dyraste nyförvärv någonsin – 28-årige Emiliano Sala – ska ha befunnit sig på ett privatplan som försvann över den Engelska kanalen under måndagskvällen.

Enligt BBC finns det en ”genuin oro” i Cardiff över anfallarens välbefinnande och nyhetsbyrån AFP har bekräftat, med hänvisning till fransk polis, att Sala fanns ombord på det försvunna planet.

Foto: imago sport / imago sportfotodienst/ IBL
Emiliano Salas privatplan försvunnet – fotbollsstjärnan saknas

”Väldigt bekymrade”

– Vi är väldigt bekymrade över de senaste nyheterna om att ett flygplan tappade kontakten över kanalen i går kväll. Vi avvaktar en bekräftelse innan vi kan säga något mer men vi är väldigt oroliga för Emiliano Salas säkerhet, sa klubbens ordförande Mehmet Dalman i ett uttalande.

En sökoperationen pågår och den brittiska kustbevakningen ska ha skickat ut räddningshelikoptrar från kanalöarna Alderney och Guernsey för att söka efter flygplanet som försvann från radarn klockan 20.30 på måndagen.

Men nu kommer dystra besked.

I en intervju med franska So Foot uttalar sig John Fitzgerald, insatsledare för Channel Airline Airsearch, och han är pessimistisk.

– Jag tror inte att det finns någon chans att de fortfarande lever, säger han enligt tidningen.

– Det är extremt kallt i de här vattnen, en person som ramlat i skulle antagligen inte överleva mer än en timme utan skydd.

Fitzgerald säger att planet ”bara försvann”, utan någon radiokommunikation. Det ska heller inte ha kommit någon mayday-signal från planet.

So Foot: Tror du att det fortfarande går att hitta passagerarna som var ombord?

(Tystnad) Om planet gick sönder i luften och de inte längre är ombord så kan vi hitta dem, men jag vet inte när. Det kan vara i dag eller om två, tre veckor. Ibland bär strömmarna med sig kropparna, och då hittar vi dem längs stranden vid Brighton. Det kan låta hemskt, men det är så strömmarna rör sig.

Enligt BBC fanns totalt två personer ombord på planet.

Publicerad: