Quaison om Isak: ”Han är bara 19!”

avPer Bohman

FOTBOLL

Vad händer egentligen med Alexander Isak?

Bundesligaproffset Robin Quaison tycker att alla ska lugna ner sig.

– Folk i Sverige är lite för tuffa mot honom. Kom igen: han är bara 19 år.

Båda är fostrade i AIK. Båda hör hemma i Tyskland. Båda var med på AIK:s guldfest i dagarna. Men bortsett från det skiljer sig Robin Quaisons och Alexander Isaks verklighet från varandra. Quaison, 25, spelar ofta från start i Mainz samtidigt som Isak, 19, i princip aldrig får chansen i Dortmund A-lag. Quaison är med i A-landslaget samtidigt som Isak ofta bänkas i U21-landslaget.

– Vi pratar med varandra, säger Quaison och fortsätter:

– Det är en sak som folk i Sverige inte får glömma, han fyllde nyss 19. Han tränar i Tyskland vilket är ett av de hårdaste länderna i världen att spela fotboll i. Dessutom i Dortmund vilket är Tysklands näst största klubb. Folk glömmer att han bara är 19.

Viftar bort kritiken

Det börjar ifrågasättas om det var rätt val av Isak att välja Dortmund och klubben ryktas vilja sälja honom. Den kritiken viftar Quaison bort direkt.

– Han utvecklas mer av att träna där än att spela i Sverige. Han har den kvalitén. Utan snack. I Tyskland lär han sig att jobba, jobba och jobba.

Många i Sverige är oroliga över hans framtid. Ska man inte vara det?

– Jag tycker inte det. Han spelar i U21-landslaget och är hur bra som helst. När han väl får spela så ser man att han har kvalité som inte många andra har. Folk i Sverige är lite för tuffa mot honom. Kom igen: han är 19 år. Jag tror att Alexander kommer visa hela folket vad han kan.

Foto: TT
Foto: Bildbyrån
Robin Quaison
ARTIKELN HANDLAR OM