Henok Goitom

Goitom förlänger – och blir tränare

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Henok Goitom har skrivit nytt kontrakt med AIK.

Först ett år som spelare – och sen två år som tränare.

– Att få fortsätta den glädjen med att förlänga mitt kontrakt i klubben som ligger mig närmast om hjärtat och att det finns en fortsättning inom AIK efter spelarkarriären gör mig både hedrad och stolt, säger han till AIK:s hemsida.

Lagkaptenen Henok Goitom var en av AIK:s viktigaste spelare under säsongen och aviserade tidigt att han ville förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år. I dag kom också beskedet att 34-åringen fortsätter på fotbollsplanen i den svartgula tröjan även under 2019.

Fortsätter som tränare

Inte nog med det. Goitom och AIK har kommit överens om att spelaren efter nästa säsong kommer arbeta som assisterande tränare i klubben, om han inte väljer att spela fotboll ytterligare ett år.

– Henok Goitom har varit en spelande ledare i det lag som just vunnit SM-guld. Han har gjort flest mål i AIK under 2018 och tagit över lagkaptensrollen med den äran, säger sportchefen Björn Wesström.

”Det känns fantastiskt”

Han fortsätter resonemanget:

– Det känns fantastiskt att vi är överens om en lösning där vi säkerställer att vi tillsammans ska arbeta med att få ut det bästa av Henoks egenskaper och personlighet på såväl kort som på lång sikt både som spelare och som ledare.

”Hedrad och stolt”

Henok Goitom är själv mycket nöjd med lösningen.

– Att vinna SM-guld med AIK som lagkapten är utan tvekan det största som har hänt i min spelarkarriär. Att få fortsätta den glädjen med att förlänga mitt kontrakt i klubben som ligger mig närmast om hjärtat och att det finns en fortsättning inom AIK efter spelarkarriären gör mig både hedrad och stolt, säger Goitom.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Goitom: Då blir man halshuggen i en klubb som AIK

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henok Goitom

AIK Fotboll