AIK-stjärnan missar klassikermötet

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

avAdam Borg

FOTBOLL

Tarik Elyounoussi utgick med skada i 1–1-matchen mot Örebro.

Nu kommer beskedet att norrmannen kan bli borta en längre tid.

– Det är svårt att sia om exakt tid sådär men det är inte vårsäsongen ut, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Tarik Elyounoussi värvades till AIK från Olympiakos inför årets säsong. Och den meriterade norrmannen med rutin från Bundesliga har varit en viktig kugge i AIK under säsongsinledningen. Därför kom skadan mot Örebro extra olämpligt. Precis innan halvtid var olyckan framme för norrmannen som tog sig för benet efter en djupledslöpning. Under fredagen meddelade AIK:s tränare Rikard Norling att Elyounoussi definitivt kommer missa söndagens möte med IFK Göteborg. Dessutom kan klubben få klara sig utan anfallaren en längre tid.

– Det är svårt att sia om exakt tid sådär men det är inte vårsäsongen ut. Vi hoppas väl att det inte ska vara för allt för långvarigt. Han är iallafall inte tillgänglig till den här matchen, säger Norling till Sportbladet.

Mer exakt hur länge kan han bli borta?

– Vi tar den här matchen först och sen får vi se. Sen är det faktiskt lite luft mellan matcherna. Så vi måste ta den veckan först innan vi kan uttala oss igen.

Sundgren och Milosevic tillbaka

I 1–1-mötet med Örebro tvingades Norling stuva om rejält i truppen. AIK ställde upp med en 4–4–2 uppställning då båda ordinarie backarna Daniel Sundgren och Alexander Milosevic missade matchen. Inför söndagens möte med IFK Göteborg ser det dock ut som att duon är tillbaka i truppen.

– Vi avvaktar in i det sista här. Det är Tarik (Elyounoussi) som är på rehabträning. Utöver dem som tidigare har varit borta, Joel (Ekstrand) och Jesper (Nyholm).

Utöver Elyounoussi så får AIK också klara sig utan anfallaren Nicolas Stefanelli som är avstängd efter sitt röda kort i slutminuterna mot Örebro.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM