Besked i dag: Wass lämnar Djurgården

Reporter: Jonathan Ekeliw, Pierre Wingren

Publicerad:
Uppdaterad:

Pehrsson blir manager i krislaget – Banda får stanna

En riktigt svag inledning av årets allsvenska har fått Djurgården att agera.

Assisterande tränaren Lennart Wass, 58, får sparken och Magnus Pehrsson tar med omedelbar verkar över rollen som manager.

– Den här organisationen har vi planerat för ett senare skede, men då läget är som det är väljer vi att göra dessa förändringar redan nu, säger Tommy Jacobson.

Foto: Lennart Wass får sparken från Djurgården.

Endast ett poäng på sex spelade matcher i årets allsvenska är under all kritik - och det har fått Djurgårdens IF att reagera.

I dag meddelar klubben på sin hemsida att huvudtränaren Carlos Banda, 32, får behålla sitt jobb - men hans assisterande tränare Lennart Wass får sparken med omedelbar verkan.

– Det är som det är. Jag pratade med Stefan (Alvén, sportchefen, redaktionens anmärkning) nu på morgonen och fick reda på det här beslutet. Det är inga hard feelings, säger Lennart Wass till Sportbladet.

Samtidigt plockar klubben redan nu in Magnus Pehrsson, 34, som manager. Ålborgs sparkade tränare skulle egentligen ha anslutit till Djurgården inför säsongen 2012.

"Tror starkt på detta"

Magnus Pehrssons roll som manager i klubben innebär att han blir direkt ansvarig för allt kring A-lagsfotbollen.

Det innebär att Pehrsson kommer att finnas med på träningar och matcher, han kommer även att ansvara för den sportsliga bedömningen av spelare.

– Vi tror starkt på att den här sportsliga ledningen kan vända den negativa trenden. Dessutom vill vi ge Magnus möjligheten att komma in redan nu för att så tidigt som möjligt kunna göra de förändringar han anser är nödvändiga, säger ordföranden Tommy Jacobson till klubbens hemsida.

De planerade förändringarna har alltså tidigarelagts av Djurgården på grund av klubbens svaga inledning.

Wass inte så besviken

Assisterande tränaren Lennart Wass fick under morgonen reda på att han med omedelbar verkar måste lämna klubben.

Det hela är ett led i att få klubben på fötter igen, och Wass accepterar styrelsens beslut.

– Som situationen utvecklade sig är jag inte speciellt besviken. Och jag måste säga att det känns ganska naturligt att Djurgården gjorde som de gjorde nu när Magnus Pehrsson kommer in.

Om Magnus Pehrssons inflytande i föreningen kommer att höja de sportsliga resultaten får framtiden utvisa. Klart är åtminstone att laget måste börja vinna matcher.

– Det enda jag kan säga är väl att jag hoppas att det vänder på lördag och att laget börjar vinna matcher igen. Nu vill jag försöka lämna det här bakom mig och få mer tid till att umgås med min familj, säger han till Sportbladet.

Lennart Wass kontrakt med Djurgården sträckte sig säsongen ut. Carlos Banda har ytterligare ett år kvar på sitt avtal med Djurgården.

Publicerad: