AIK Fotboll

”Han kan inte skjuta”

avPatrik Brenning

Agenten avslöjar: Då måste han springa efter bollen

AIK:s anfallare Kwame Karikari kan inte skjuta.

Det säger 19-åringens agent Patrick Mörk som förklarar tillkortakommandet med bristen på nät i målburarna i Ghana.

– Det innebär att de inte skjuter så hårt på träningarna för då måste du springa och hämta bollen, säger Mörk i lördagens Ekwall vs Lundh.

19-årige Kwame Karikari var tänkt att spela med AIK:s samarbetsklubb Väsby under sin första säsong med klubben. Efter försäljningarna av ”The Banguras” flyttades ändå anfallaren upp i a-laget och gjorde två mål på 18 matcher (varav nio från start) i allsvenskan – trots att han inte kan skjuta.

”Tränar skott varje dag”

Det avslöjar Karikaris egen agent Patrick Mörk i kommande programmet av Ekwall vs Lundh.

– AIK konstaterade att han var en mycket stor talang men att han inte kan skjuta. De har en speciell skottränare som kör med honom varje dag, säger Mörk.

Mörk har haft stor framgår med att ta afrikanska spelare till svenska klubbar. Han har också en förklaring till att Karikari saknar färdighet i en, för en anfallare, så avgörande del av fotbollen.

– Förklaringen ser du där nere där till och med de stora toppklubbarna i Ghana nästan aldrig har nät i målen. Det innebär att de inte skjuter så hårt på träningarna för då måste du springa och hämta bollen, och de har ju inte så många bollar.

”Planer som potatisåkrar”

De uteblivna näten är en förklaring men Mörk säger i programmet att även de gropiga planerna skapar en, på plana gräsplaner, mindre gynnsam skotteknik.

– Planerna i Afrika är snällt sagt som potatisåkrar och det innebär att om du skjuter med lång pendel lär du missa bollen. Då blir det korta tillslag. De faktorerna gör att spelare från Afrika ofta inte kan skjuta. Det innebär att när du tar hit en spelare på provspel kan ofta tränare säga att ”han har ju inget tillslag”, men det har ju sin förklaring. Men ofta kan de utveckla det när de kommer hit.

Ekwall vs Lundh sänds lördagen den 29 oktober klockan 20.00 i TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM