”Barcelona ville ha Bendtner...”

FOTBOLL

Danske stjärnans pappa avslöjar i ny bok

Foto: Nicklas Bendtner, Sunderland.

Nicklas Bendtner kunde ha varit lagkamrat med Lionel Messi i Barcelona.

Det avslöjar den danske fotbollsstjärnans pappa, Thomas Bendtner, i en ny bok.

”Det var ett hav av klubbar som jagade Nicklas”, skriver han.

2004 lämnade Nicklas Bendtner Köpenhamnsklubben KB för att bli ungdomsproffs i Arsenal.

Men det var inte bara Arsene Wengers gäng som ville ha den då 16-årige supertalangen.

I nya boken ”Vinn med ditt barn” berättar pappa Thomas Bendtner – som också fungerar som sin sons agent – om den danske fotbollsstjärnans tidiga år i karriären.

”Ett hav av klubbar...”

”Vid den tidpunkten var det ett hav av klubbar som jagade Nicklas och viftade med kontrakt under näsan på honom. Jag försökte vara tillmötesgående och värdera varje bud”, skriver han i boken.

Holländska trion Ajax, Feyenoord och PSV Eindhoven var intresserade, likaså italienska Inter och Arsenals engelska konkurrenter Chelsea, Bolton och Middlesbrough.

Till slut stod det mellan ”Gunners” – och Barcelona.

”Blev helt till sig”

”Barça” lockade med en plats på klubbens berömda akademi, La Masia, där bland andra Lionel Messi huserade. Men Bendtner valde bort katalanerna och flyttade till London i stället.

”När Nicklas såg Arsenals träningsanläggning för första gången blev han helt till sig. Det var ingen tvekan om att att det kändes rätt för honom”, skriver Thomas Bendtner.

Sedan dess har det totalt blivit 99 Premier League-matcher – och 22 mål – i Arsenal för den nu 23-årige Nicklas Bendtner, som på transferfönstrets sista dag i somras lånades ut till Sunderland.

ARTIKELN HANDLAR OM