Orutinerade målvakter i toppmötet

FOTBOLL

Två 22-åriga målvakter i mötet mellan Bayern München och Borussia Dortmund

Roman Weidenfeller har hållit nollan elva matcher denna säsong. Endast en gång har laget släppt in mer än ett mål i en ligamatch.

På lördag mot Bayern München ersätts han av den oprövade Mitchell Langerak

– Det kvittar när jag gör min debut, jag kommer att göra allt jag kan, säger han.

Det är matchen hela Tyskland pratar om. Giganterna Bayern München, för tillfället på tredje plats, tar emot ligaettan Borussia Dortmund på Allianz Arena.

"De bästa spelarna mot det bästa laget" heter det i tysk media. Med 55 poäng har det unga och talangfulla Borussia Dortmund överraskat alla. Framåt har det blivit 49 mål, medan laget endast släppt in 13 mål på 23 matcher.

För Bayern Münchens del har det blivit lika många mål gjorda, men man har släppt in 27 och har på 23 matcher spelat in 42 poäng.

– Vi vinner mot Dortmund, utan tvekan, säger kaptenen Philipp Lahm till tyska Bild.

För Bayern Münchens del handlar det om att ta de tre poängen i ett sista försök att utmana om ligatiteln.

Skadeproblem hos bortalaget

Borussia Dortmund har inte vunnit på bortaplan mot Bayern München sedan 1991, dessutom är det en skadedrabbad trupp som Dortmunds tränare Jürgen Klopp förfogar över.

Sist in i sjukstugan är målvakten Roman Weidenfeller, som har gjort en stark säsong. För honom får en 22-årig australiensare debutera – Mitchell Langerak.

– När Roman inte kan spela, spelar en av Australiens bästa målvakter istället för en av Tysklands bästa, säger Jürgen Klopp till Kicker.

Mitchell Langerak anslöt till den tyska traditionsföreningen i somras från Melbourne Victory. Han har spelat en match hittills – för amatörlaget.

I det andra målet står Thomas Kraft som även han är 22 år. Den tyske målvakten imponerade stort mot Inter i Champions League och ser ut att vara i toppform. Men han är inte heller särskilt rutinerad i jämförelse med andra målvakter i ligan. Tre matcher i Champions Lague, sex i Bundesliga samt en match i Tyska Cupen har det blivit.

Det klassiska mötet kan mycket väl avgöras på mållinjen – mellan två 22 år gamla målvakter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga