Domenech: ”Spelarna var tanklösa snorungar”

FOTBOLL

Talar ut om kaoset under VM

Foto: ap
William Gallas och Raymond Domenech.

Fiasko, spelaruppror och kaos.

Nu berättar förre förbundskaptenen Raymond Domenech för första gången om Frankrikes VM.

– Jag ser spelarna som tanklösa snorungar, säger han.

Nicolas Anelka hånade förbundskaptenen Raymond Domenech och bad honom "dra åt helvete".

Efter det skickades han hem från VM i Sydafrika och stängdes av från det franska landslaget.

Nu talar Raymond Domenech för första gången ut om kaoset och förre förbundskaptenen tycker att det är spelarna som bär största skulden.

– Nu ser jag dem som tanklösa snorungar. Ledare? Om det fanns någon så kände inte jag till det. Varje gång jag klev in i bussen var den tom. Jag trodde att de hade blivit galna, men i dag är jag inte så säker. De visste vad de gjorde, säger han, säger han i en intervju med franska tidningen I’Express, enligt eurosport.se.

”Borde ha dragit”

Men Domenech erkänner att han inte är helt oskyldig.

– Jag hade fel. Jag valde inte rätt spelare eller rätt ord. Men jag accepterar inte kritik från politiker eller före detta spelare. Varför jag talar nu? För att jag vill berätta min sanning. Jag är inte den idiot som alla hävdar.

Resten av den franska truppen ställde sig bakom Anelka efter att han fått lämna VM och vägrade träna.

Spelarna skrev ett meddelade där de tog avstånd från Anelkas avstängning och det var Domenech som läste upp det för det stora mediekåren på plats.

– Någon var tvungen att ta ansvar och sätta stopp för cirkusen. Alla kamerorna var fokuserade på bussen, hundratals barn väntade utanför. Världen skrattade åt oss. Jag sa, stopp, det räcker nu. Ingen ville läsa upp papperet så jag bara gjorde det. Jag borde bara ha dragit därifrån, det hade jag insett om jag hade tänkt efter en gång till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1