Lagrell vill överklaga Öis-domen

FOTBOLL

”Domen är verkligen märklig”

Lars-Åke Lagrell.

Lars-Åke Lagrell vill bekosta ett överklagande av kammarrättens dom mot Örgryte Fotboll AB.

Men Öis tvekar ändå och nu tyder det mesta på att domen inte överklagas.

– Domen är verkligen märklig och vi kommer ta upp frågan på nästa styrelsemöte. Min personliga uppfattning är att vi ska bekosta ett överklagande, säger Lars-Åke Lagrell, ordföranden i Svenska fotbollförbundet.

Det råder oklarhet om huruvida det är konkursförvaltaren eller bolaget Örgryte Fotboll som har rätt att överklaga domen som gav polisen rätt att ta betalt för bevakningen av superettanmatchen Öis–Hammarby förra sommaren.

– Jag kan tänka mig att det här ärendet ligger i aktiebolagens skymningsland, säger Anders Bengtsson på kammarrätten i Göteborg.

Att driva ett mål till Högsta förvaltningsdomstolen är kostsamt – och då Örgryte framöver kommer att spela sin elitfotboll som ideell förening har man i nuläget inte mycket att vinna på en överklagan. Förbundet vill överklaga då domen anses vara ett viktigt prejudikat.

– Vi för samtal med förbundet just nu, därför finns inget officiellt beslut. Men det lutar år att vi inte överklagar, säger Lars Ranäng, ordförande i Öis.

Konkursförvaltaren Christian Andersch, som nu har huvudansvaret för Örgryte Fotboll AB, säger att det ekonomiskt sett inte är värt att överklaga domen.

– Det skulle förvåna mig om konkursboet vill överklaga, säger Andersch.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM