Milan öppnar för 36-årige Del Piero

FOTBOLL

Galliani: Det är aldrig för sent

Alessandro Del Piero kommer att lämna Juventus efter säsongen.

Nu öppnar Milans vicepresident Adriano Galliani för att värva 36-åringen.

– Vi värvade nästan Del Piero 1993 och det misslyckandet är något av det jag ångrar mest i min karriär, säger Galliani till Sky Sport Italia enligt Football Italia.

Alessandro Del Piero har spelat för Juventus sedan övergången från Padova 1993. Under den tiden har 36-åringen blivit en ikon i Turin och en av klubbens största genom alla tider. Men nu är det snart slut.

”Var intresserade”

Juventus tillkännagav i dagarna att nuvarande säsong blir italienarens sista i klubben. ”Juve” kommer inte att erbjuda 36-åringen något nytt kontrakt och han är därmed fri att lämna eller att sluta spela fotboll. Nu öppnar rivalen Milan för en värvning av veteranen.

– Vi värvade nästan Del Piero 1993 och det misslyckandet är något av det jag ångrar mest i min karriär, säger klubbens vicepresident Adriano Galliani till Sky Sport Italia enligt Football Italia.

– Faktum kvarstår att innan han gick till Juve var Milan intresserat.

”Föredrar talang framför ålder”

Milan har tidigare värvat spelare på karriärens brant och Galliani ser inget hinder i Del Pieros ålder.

– Jag har lärt mig att definiera spelare efter talangfull eller medioker, inte ung eller gammal. Jag föredrar en talang framför en yngling.

– Många av våra stjärnor som Paolo Maldini och ”Billy” (Alessandro) Costacurta slutade vid 40 års ålder. ”Pippo” (Filippo) Inzaghi är 38 och spelar fortfarande för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A