MFF till attack mot Dif-ledare

avStefan Alfelt

”Djurgårdsledare kom ut och applåderade deras klack. Vilket gjorde att man mådde lite illa”

MALMÖ. I dag får besvärsnämnden ett överklagande från Malmö FF mot domen efter den avbrutna mot Djurgården på Swedbank stadion.

Samtidigt går MFF:s sportchef Per Ågren till stenhårt angrepp mot Djurgårdens sätt att agera efter skandalmatchen.

– Efter att matchen bröts kom en djurgårdsledare ut och applåderade deras klack. Vilket gjorde att man mådde lite illa, säger Ågren.

Malmö presenterar i överklagan nya ”bevis” för att knallskotten som ledde till att matchen bröts verkligen kastades från Djurgårdens läktarsektion.

– Det finns nya och starka skäl som stärker vår sak. Det är polisens egen utredning som vi kan lägga till. Som vi inte hade tillgång till tidigare, säger Ågren.

Känner till hur nämnden resonerar

Han satt själv i disciplinnämnden innan han blev anställd av MFF och känner väl till hur nämnden resonerar i den här typen av ärenden.

– Vi har under åren tagit beslut, både i stora och mindre ärenden, där man inte har behövt ha en bevisföring likt vid ett mord. Där har man uppenbarligen varit väldigt rädd den här gången att ta ett beslut.

– Det som förvånar mig är att det finns i vanliga fall en hög grad av rättspatos i den nämnden med många jurister men den har inte visat sig denna gång.

– Antingen för att man inte var här eller för att man blivit påverkad av den känsla som skickades ut via Canal plus och tvivlen redan vid presskonferensen efter matchen att det kan ha kommit från någon annanstans.

Besviken på Djurgården

Ågren är besviken på nämnden men framförallt på Djurgården.

– Djurgården har varit väldigt svagt i att ta ansvar. Dom har tagit the easy way out – ”vi säger ingenting innan någon har tagit oss med brallorna nere”, säger Ågren.

– Djurgården har fått spela det defensiva spelet hela tiden. Dom har inte behövt bevisa sin oskuld någon gång. Det är bara vi som har fått försöka visa deras skuld, vilket har känts väldigt konstigt.

När derbyt mot Helsingborg bröts tog Malmö ansvar för att knallskottet mot HIF-målvakten Pär Hansson kastades från MFF-fansens ståplatssektion.

Det ansvaret menar Per Ågren att Djurgården inte tagit.

– Det är som om vi hade sagt att vänta nu, han som kastade kan vara född i Helsingborg, och sen köra loppet ut med jurister.

Man har de fans man förtjänar

Enligt Ågren har klubbens agerande betydelse för vilken miljö man får på matcherna.

– Man har de fans man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har, säger Ågren.

Som hoppas snarare än tror att de nya argumenten ska ändra domen från omspel till tre poäng och 3–0 till Malmö utan ny match.

– Jag har hopp om det. Men det hade jag också innan. Våra argument är starkare nu, men frågan är om de är starka nog.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF