Per Nilsson får vänta på startelvan

FOTBOLL

Mittbacken fast på bänken i FC Nürnberg

Gjuten i startelvan och fina insatser i försvaret. Sen kom knäskadan och sedan dess har Per Nilsson, 28, fått nöja sig med en plats på bänken i Bundesliga.

– Som vi spelar nu kan jag inte sätta någon press på tränaren, säger han.

Den svenske mittbacken lämnade ligakonkurrenten TSG Hoffenheim för FC Nürnberg sommaren 2010. De senaste säsongerna i förra klubben hade gått segt för Per Nilsson med mycket tid på bänken.

Då kom övergången som en skänk från ovan. Mittbacken förväntades ta en plats i Nürnbergs startelva då det var en klubb med mindre resurser än Hoffenheim. Och så blev det också – Per Nilsson missade inte en enda minut under de första tolv omgångarna i tyska Bundesliga. Han och kollegan Andreas Wolf gjorde ett bra jobb och höll klubben på en godkänd placering i ligan.

I november ådrog svensken sig en knäskada och var tvungen att ta det lugnt och låta rehabiliteringen gå sin lugna gång.

Tappade platsen

Som brukligt numera i Bundesliga valde Nürnberg att satsa på en ungdomlig talang som ersättare för den skadade mittbacken. Phillipp Wollscheld har på senaste gjort en strålande insats intill Andreas Wolf och Per Nilssons plats i startelvan är som bortblåst.

– Det finns ingen anledning att ändra på något, säger tränaren Dieter Hecking till tyska Kicker.

Per Nilsson själv vet att det blir tufft att erövra en plats i mittlåset nu när laget går bra och allting fungerar. Men han vägrar att ge upp.

– I det långa loppet måste jag naturligtvis in i startelvan igen. Jag har fortfarande mycket framför mig i Nürnberg, inte bara den här säsongen, säger han till Kicker.

Nürnberg lyckades hålla sig kvar i Bundesliga efter att ha vunnit kvalet mot FC Augsburg förra säsongen. Nu ligger laget på åttonde plats med en ordentlig chans att ta sig ut i Europa via plats fem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga