Öqvist: Har spelat bort SM-guldet nu

FOTBOLL

Allt talar för Malmö efter sena avgörandet

Tyresö pressade och pressade men fick inte hål på Kif Örebro.

Istället stack hemmalaget upp i slutminuten och avgjorde matchen genom Sanna Talonen.

Nu har LdB Malmö drömläge att ta sitt andra raka SM-guld.

– Det känns som att vi spelat bort SM-guldet nu, säger Tyresös Josefine Öqvist i TV4 Sport.

Tyresö ledde innan söndagen allsvenskan med sju måls bättre målskillnad, med två omgångar kvar av serien, före LdB Malmö. Allt var med andra ord i lagets egna händer inför avgörandet av allsvenskan. På söndagen gav de bort det guldgreppet.

”Gör en dålig match”

Serieledaren föll överraskande med 0-1 borta mot Kif Örebro och allt talar nu för att det istället blir Malmö som tar sitt andra raka SM-guld. Skåningarna rycker, vid seger mot bottenlaget Hammarby, ifrån till tre poängs ledning inför sista omgången.

– Det känns som att vi spelat bort SM-guldet nu, säger Tyresös Josefine Öqvist i TV4 Sport.

– Det känns tråkigt att vi gör en så dålig match. Vi kommer inte alls upp i den nivån vi kan. Därför känns det extra surt.

Kan avgöra på hemmaplan

I sista omgången möts Tyresö och tabelltrean Kopparbergs/Göteborg, som också har chans att passera Tyresö redan innan matchen vid seger i sin hängmatch mot Kristianstad. Samtidigt tar Malmö då emot Kif Örebro i sin sista match och kan alltså säkra guldet på hemmaplan om de håller för trycket.

Tyresö hade bud på ett segermål i Örebro men trots stort bollinnehav och massiv press i andra halvlek höll målvakten Valerie Henderson tätt. Istället stack hemmalaget upp och avgjorde matchen genom Sanna Talonen i slutminuten. I samma nick avgjordes med stor sannolikhet även allsvenskan.

– Man blir stressad, vi vill så mycket. Vi ska kunna hantera det med så många rutinerade spelare men klarar inte av det i dag. Det var ingen i dag som kom upp i någon bra nivå, säger Öqvist.