Publicerad:
Uppdaterad:

Pappa Glenn Hysén: ”Jävligt starkt gjort”

Publicerad:
Uppdaterad:

Legendaren hyllar sonen: ”Han är nog lättad nu”

GÖTEBORG. Anton Hysén väljer att berätta om sin homosexualitet.

Hans pappa tycker att han gör helt rätt.

– Jävligt starkt gjort. Det här är ju världens vanligaste grej i dag, säger Glenn Hysén till Sportbladet.

Glenn Hysén.
Glenn Hysén.

För några år sedan berättade Anton för sin familj att han var homosexuell.

– Jag reagerade inte på något speciellt sätt, men jag stöttade förstås honom till 100 procent. Det enda man tänkte på var hur det skulle tas emot i omklädningsrummet. Det är en ganska speciell jargong där. Man skämtar om bögar, judar och negrer och så vidare. Och det är ju ingen annan svensk spelare som kommit ut som homosexuell. Men det har gått jättebra. Alla vet om det och det är ingen som bryr sig, säger Glenn Hysén, som invigningstalade på Pridefestivalen 2007.

”Lär få höra ett och annat...”

Fotbollslegendaren tycker att Anton gör rätt som väljer att prata offentligt om sin läggning.

– Han är nog jävligt lättad nu. Det har nog varit väldigt tungt för honom att gå runt och bära på det. Jävligt starkt gjort att berätta och det har jag sagt till honom tio gånger.

Glenn tror dock att både Anton och hans bror Tobias får räkna med en del glåpord på och vid sidan av fotbollsplanen ett tag framöver.

– De lär få höra ett och annat. AIK-fansen kommer säkert att vara på Tobbe. Även jag får säkert höra en del. Men det kommer att lugna ner sig ganska fort. Det är som sagt ingen stor grej i dag, säger Glenn Hysén, som är nybliven tränare för Utsiktens BK i division två där Anton spelar.

”Fick aldrig chansen...”

– Det är skitkul. Jag har ju aldrig varit huvudtränare förut så jag skjuter lite från höften. Jag hoppas att vi kan vara med i toppen.

Kan Anton bli en elitspelare?

– Varför inte? Han fick aldrig riktigt chansen i Häckens a-lag och kan blomma ut sent. Han är precis samma spelartyp som Tobbe, fast han kanske inte riktigt håller den klassen då. Han är snabb och har en bra vänsterfot. Han har mest spelat vänsterback här men jag tycker att han är bättre offensivt, säger Glenn Hysén.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: