Superrysaren

FOTBOLL

Två straffmål på tilläggstid

Det såg ut att bli 0–0.

Men på tilläggstid förändrades allt.

Båda lagen gjorde mål. Och båda målen var på straffar.

Sista målet: I matchens 102:a minut!

Gårdagens El Clásico mellan Real Madrid och Barcelona fick smeknamnet "Straffklassikern", då det blev två straffmål, och dessutom ytterligare en straffsituation.

Men den straffrysaren var ingenting mot det som utspelade sig på Emirates Stadium i dag.

Arsenal–Liverpool såg ut att sluta 0–0, men på tillägstiden, som var ovanligt lång på grund av Jamie Carraghers otäcka skada (se separat artikel), hände mer än vad som brukar hända under en "vanlig match".

van Persie säker

Först, i den 97:e minuten (utannonserad tilläggstid var åtta minuter), fällde Jay Spearing Francesc Fabregas i straffområdet, och domaren Andre Marriner pekade på straffpunkten.

Fram klev Robin van Persie, som en knapp kvart tidigare haft ett jätteläge att näta, och var stensäker.

Då såg Arsenal ut att vinna matchen, och därmed ta tre livsviktiga poäng i kampen mot Manchester United i ligatoppen.

Men icke. I den 100:e minuten fick laget en frispark, precis bakom straffområdeslinjen.

Frisparken blev resultatlös, men i efterspelet till det var Emmanuel Eboue på Leiva Lucas rygg. Lucas föll, och Marriner dömde sin andra straff – till stora Arsenal-protester.

Kuyt kvitterade

Då klev Dirk Kuyt, som för ett par dagar sedan skrev på ett nytt kontrakt med Liverpool. Straffen var perfekt, just invid den vänstra stolpen – i matchens 102:a minut.

Och precis när han satt straffen blåste domaren av matchen. För Arsenal innebär resultatet att de är sex poäng efter Manchester United i ligatoppen, och sex mål sämre målskillnad, med endast sex matcher kvar att spela.

Resten av matchen då? Då var Arsenal var det laget som hade mest boll och flest chanser. Men som så ofta annars var de väldigt ineffektivt.

Dalglish stolt

Liverpools manager Kenny Dalglish var stolt över sina spelare efteråt.

– Jag tycker att det som vi gjorde i slutet sumboliserade insatsen, sade han till Sky Sports, och fortsatte:

– Vi tappade två spelare (Carragher och Andy Carrol), vi hade två tonåringar på höger- och vänsterbacken, mot ett lag som försöker vinna ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM