Örgryte och Qviding slår ihop verksamheten

FOTBOLL

Avvecklar aktiebolaget direkt

Örgrytes ekonomi är körd i botten.

Föreningen ska nu räddas genom en ihopslagning med Qviding.

Örgryte och Qviding avslöjade på en presskonferens i dag att tanken är att klubbarna med omedelbar verkan ska slås ihop.

Örgryte åkte ur allsvenskan 2009, och satsade stort för att direkt ta sig tillbaka i fjol. Men satsningen gick fel, och ekonomin är körd i botten. Klubben riskerar att förlora sin elitlicens till säsongen 2012, och det sporthotell som enligt planerna ska rädda föreningens ekonomi är långt ifrån färdigplanerat.

”Imponerande bredd”

Räddningsplankan är nu i stället en ihopslagning med division ett-laget Qviding. Klubben var så sent som för två år sedan uppe i Superettan, och förlorade i år en kvalmatch mot Öster för att ta sig upp igen.

– Vi är mycket imponerade av den utveckling och den bredd Qviding har på sin ungdomsverksamhet, säger Örgrytes ordförande Lars Ranäng i ett pressmeddelande.

Qviding har i kväll kallat till möte med samtliga medlemmar.

För att sammanslagningen sen ska gå igenom ska de båda föreningarnas årsmöten godkänna planerna. Samtidigt avvecklar Örgryte IS sitt aktiebolag för att återigen driva verksamheten som en förening.

Redan för några år sedan fanns långt gångna planer på att Örgryte skulle vara en del av en sammanslagning. Hösten 2007 planerade Örgryte en sammanslagning med Häcken och Gais under namnet FC Gothia.

Men det blev inget av, supportrarnas protester blev för stora och planerna lades på is.

Den här gången är tanken en sammanslagning med Qviding, och den sammanslagna klubben ska heta Örgryte.

ARTIKELN HANDLAR OM