Dennerby har rakat sig

avKristoffer Bergström

Och mycket annat har förändrats efter VM-bronset

Heidelberg. Något har förändrats efter VM-bronset.

Det märktes på Caroline Segers hesa röst, på Lotta Schelins lättade ögon och på Marie Hammarströms kroppsspråk (hon var uppe till halv sju).

Men mest av allt syns den på Thomas Dennerbys nu helt kala kinder.

– Det tog en jädra tid och det gick åt tre rakhyvlar, säger han om det borttagna VM-skägget.

Om du hörde något som skränade och dånade i Heidelberg i natt var det sannolikt bara ett gäng svenska VM-hjältar. De följde upp 2-1-segern mot Frankrike med att dansa i bussen, ha middag på hotellet och sedan dundra ut i natten.

De sista kom i säng framåt sjusnåret i morse.

Sex timmar senare sitter Lotta Schelin, Caroline Seger och Marie Hammarström i ett trist affärscenter på hotellet. De berättar om glädjen och de tokiga scenerna i natt.

Men det tydligaste tecknet på att något har förändrats efter segern är att Thomas Dennerby har rakat sig. Av skägget, som han började odla inför mästerskapet, syns inte ett spår.

– Det tog en jädra tid och det gick åt tre rakhyvlar, för de åkte ovanpå. De tog slut på en gång, säger han och lägger till:

– Trägen vinner till slut. Det symboliserar kanske mycket med det här gänget.

Han har också en längre analys av turneringen. En som inte inbegriper hårväxt.

– När man kommer ner til en så pass bra turnering, med den utveckling som är i damfotbollen i dag, och man sedan konstaterar att man har vunnit fem av sex matcher och gjort en fantastiskt fin turnering är det klart att man är glad och stolt, säger han och lägger till:

– Sedan är det alltid så himla skönt att få avsluta med en vinst.