Syrianska FC

Kan skickat ner sitt lag – och räddat Dif

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Är ovana vid att göra mål”

Här är supermissen som skickar Syrianska mot kval och kan ha räddat Djurgårdens kontrakt.

Yussuf Saleh hade gjort bort alla, gått förbi målvakten Pa Dembo Touray och skulle avgöra matchen mot Dif – men missade.

– De är flera som kommer fria. Men de är väl ovana vid att göra mål, säger Syrianskas försvarare Omar Jawo i Canal Plus.

31 minuter var spelat av Syrianska-Djurgården när en av årets klaraste målchanser i allsvenskan tonade upp sig. Yussuf Saleh hade lurat Djurgårdens försvar och fick helt öppet mål när Pa Dembo Touray halkade mitt i sin utrusning. Men när 27-åringen bara skulle rulla in bollen avslutade han svagt, Peter Nymann Mikkelsen han emellan och Saleh sköt på Dif-spelarens fot.

”Ser inte mig komma”

– Han kommer förbi Dembo men ser inte mig komma. Som tur är får jag foten på den så vi kommer undan med 0-0, säger Nymann i Canal Plus.

Missen var en av flera som kan bli mycket kostsamma för hemmalaget. Utöver Salehs chans lyckades Razak Omotoyossi slarva bort tre till fyra mer eller mindre rena målchanser mot Pa Dembo Touray.

– De är flera som kommer fria. Men de är väl ovana vid att göra mål, säger Syrianskas försvarare Omar Jawo.

”Är inte nöjd”

Matchen slutade 0-0 vilket innebär att Syrianska missade chansen att gå upp på samma poäng, och bättre målskillnad, än IFK Norrköping ovanför strecket.

– Jag är inte nöjd med en poäng sett över hela matchen och målchanserna. Jag tycker vi har de bättre målchanserna, säger Syrianskas tränare Özkan Melkemichel.

För Djurgården var poängen välkommen. Dif behåller nu marginalen till Syrianska på fyra poäng med två omgångar kvar för Södertälje-laget, och tre matcher för Djurgården som har den avbrutna matchen mot Malmö FF kvar att spela om.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Syrianska FC

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll