Piloten erkände: ”Lite ringrostig”

Skrev på Facebook två dygn före flighten

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Flygplanet som försvann över den Engelska kanalen kördes av en engelsk trebarnspappa.

Två dagar innan flighten kom han med ett erkännande.

”Jag är lite ringrostig”, skrev piloten.

Vid 20:30-tiden på måndagskvällen försvann det lilla privatplanet av märket Piper Malibu i närheten av Casquets-fyren i den Engelska kanalen. Ombord fanns fotbollsspelaren Emiliano Sala, på väg från Nantes i Frankrike till Cardiff i Wales samt piloten, en trebarnspappa från England.

Båda befaras nu vara döda.

Sökinsatsen pågår fortfarande men hittills han inga flygplansdelar eller livstecken påträffats.

Polisen har fyra teorier

Tidigare under onsdagen meddelade polisen på ön Guernsey att de just nu jobbar utifrån fyra teorier och att fokus ligger på möjligheten att passagerarna på planet lyckats landa på vattnet och lämnat det i en räddningsflotte.

”Mer information kommer när den finns tillgänglig”, skriver Guernsey-polisen på Twitter.

”Är lite ringrostig”

Samtidigt har ett Facebook-inlägg som piloten av flygplanet skrev i lördags – alltså två dagar före flighten med Emiliano Sala – fått spridning.

I inlägget erkände piloten att han inte kände sig helt bekväm med flygplanet efter att just ha landat i staden Nantes, Frankrike, för att hämta upp Sala.

”Det var inte så illa när jag kom hit, men jag är lite ringrostig med ILS”, skrev han.

Med ILS menas instrumentlandsningssystemet, som är ett navigationshjälpmedel för piloter vid inflygning och landning.

Skickade ljudinspelning

Argentinska medier har tidigare publicerat en ljudinspelning från Emiliano Sala som han ska ha skickat till sina kompisar, inifrån flygplanet strax före avgång.

– Jag sitter på planet nu och det ser ut som det håller på att falla sönder. Om ni inte hör något från mig på 1,5 timme kanske de behöver skicka ut någon för att hitta mig... Jag börjar bli orolig, sa Sala i ljudinspelningen, vars autenticitet bekräftats av 28-åringens pappa, Horacio.

Vid 18-tiden på onsdagskvällen meddelade polisen att de avbryter sökandet över resten av kvällen och natten. I morgon bitti bestäms om sökandet ska återupptas.

Foto: David Vincent / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE