Mäktiga hyllningarna till Emiliano Sala

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I den första matchen efter tragedin hyllades Emiliano Sala av sina fans.

Domaren avbröt matchen i minut nio – som var hans tröjnummer – för att ge fansen och spelarna utrymme att visa sin uppskattning för anfallaren.

Emiliano Salas övergång från Nantes till Cardiff var klar.

Men nu ser det av allt att döma ut som att argentinarens sista fotbollsmatch spelades i den gulgröna Nantes-tröjan.

Tårar och uppskattning

Därför var kvällens match – den första sedan tragedin för den franska Ligue 1-klubben – mycket emotionellt laddad i staden där anfallaren slog igenom på högsta nivå.

Fansen grät, spelarna gjorde detsamma – och domaren avbröt matchen i den nionde minuten för att låta atmosfären omfamnas av de makalösa hyllningarna till den argentinska anfallaren. Dessutom bar samtliga Nantes-spelare tröjor med namnet Sala på.

I hemmaklacken hade ett stort tifo förberetts där en argentinsk flagga utgjorde hela kortsidan på Stade de la Beaujoire.

Har hittat vrakdelar vid Cherbourg-halvön

Tidigare under dagen kom rapporter från den brittiska haverikommissionen som uppgav att man funnit vrakdelar från vad som tros vara flygplanet som Sala och hans pilot, David Ibbotson, färdades i.

”På morgonen måndagen den 28 januari nåddes vi av nyheten att den franska säkerhetsutredningsmyndigheten (BEA), hittat en sittdyna på en strand nära Surtainville på Cherbourghalvön. En andra dyna hittades i samma område senare den dagen. Från en preliminär undersökning har vi dragit slutsatsen att det är troligt att kuddarna kommer från det saknade flygplanet”, skrev AAIB på sin hemsida.

– Jag tyckte att det såg ut som stolsdynor. När jag undersökte dem såg jag att de var i bra skick och att det stod något på engelska, typ ”höger bak”. Jag förstod direkt att det var – eller åtminstone kunde vara – från det försvunna flygplanet, sa personen som hittade vrakdelarna, Josette Bernard, till nyhetskanalen 20 minutes.

Matchen mellan Nantes och St Etienne slutade oavgjort.

Remy Cabella gav bortalaget ledningen i den 58:e minuten, men den gamla Häcken-bekantingen, Waris Majeed, såg till att ge Nantes en poäng med sin kvittering i minut 70.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE