Samlade fansen på första träningen efter Salas försvinnande

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

I dag tränade Nantes för första gången sedan Emiliano Salas försvinnande.

Drygt 300 supportrar samlades på träningsplanen för att hedra anfallaren.

– Vi kommer att bli tajtare än någonsin under denna svåra period, säger tränaren Vahid Halilhodzic.

Sent under måndagskvällen försvann det privatplan som flög den argentinska anfallaren Emiliano Sala, 28, från Nantes i Frankrike till Cardiff, Wales.

Ombord på planet fanns, utöver Sala, piloten David Ibbotson. Det är fortfarande oklart vad som hänt med planet, som försvann från radarn någonstans över Engelska kanalen.

Sökandet efter planet har nu avbrutits.

– Vi har analyserat all tillgänglig information och har valt att ta det svåra beslutet att avsluta sökarbetet. Chansen till överlevnad är i det här skedet minimal, sa David Baker, chef över båtinsatsstyrkan, i ett uttalande via Guernsey-polisen.

Höll öppen träning för fansen

I dag gjorde Salas gamla klubb Nantes sitt första träningspass sedan anfallsstjärnans försvinnande. Laget har sedan tidigare skjutit upp Coupe de France-mötet med Entente SSG som skulle spelats i onsdags.

Under fredagen samlades, enligt The Sun, drygt 300 supportrar på lagets träningsplan för att hålla en tyst minut och hedra Sala, som just hade värvats till Cardiff för drygt 150 miljoner kronor.

Tillsammans med spelarna vandrade sedan supportrarna bort till hemmaarenan La Joneliere, där en stor bild av Sala vecklats upp.

– Det är inte lätt. Om ni vill stanna med oss i dag så kommer vi att fortsätta att kämpa, säger tränaren Vahid Halilhodzic.

– Vi kommer att bli tajtare än någonsin under denna svåra period. Tack ska ni ha för ert stöd. Länge leve Nantes.

Publicerad:

LÄS VIDARE