Fotboll

Nilsson sänkte Ajax

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Succé för svenske anfallaren

Lasse Nilssons karriär i holländska Vitesse Arnhem kunde inte har börjat bättre.

I debuten blev det två mål när Vitesse krossade Ajax med 4–1.

Därmed kan han ha beseglat Marco van Bastens öde som tränare för storklubben.

– Jag känner mig önskad här, säger Nilsson till eurosport.se.

Han kom från en hopplös tillvaro i Frankrike och St Etienne. I Vitesse tror man på den snabbe svensken. Det blev tydligt i och med att han fick chansen att spela från start och han tog väl tillvara på den möjligheten. Redan efter sju minuter sprang sig Nilsson fri innan han rundade målvakten och rullade in 1–0. Situationen uppstod efter en misstänkt offside. Reprisbilder visar att det var oerhört små marginaler, men linjemannen stod väl placerad och valde att fria.

En poäng på fyra

Nilsson gjorde även 3–1 i slutet av den första halvleken och återigen ville Ajax-spelarna ha det till offside. På ett inspel från högerkanten slängde sig svensken fram och stötte in bollen i det hörn som målvakten kom från. Nilsson byttes ut till ljudet av publikens ovationer efter 59 minuter.

– Som anfallare är det alltid viktigt att göra mål, speciellt så här i början. Även fast jag kanske inte är den spelaren som smäller dit 20 bollar på en säsong så slipper man tugget nu. Det blir lite arbetsro, säger Nilsson till eurosport.se.

Till slut blev det 4–1 till hemmalaget och Ajax har problem. Laget har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna och nu skiljer det 14 poäng till ledande AZ Alkmaar och därmed blir spekulationerna om Marco van Bastens framtid som tränare för laget är över allt mer intensiva.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!