– Det här är inget mästarlag

Så skriver spansk media om Barcelonas chockförlust

BARCELONA. ”Olycksfall i arbetet” och ”Ett Barcelona som inte uppträder som mästare”. Åsikterna om gårdagens skrällförlust mot Rubin Kazan går isär i spansk press i dag.

Zlatan Ibrahimovic får högst betyg av alla Barçaspelare.

Inte helt oväntat är det de katalanska tidningarna Mundo Deportivo och Sport som är försiktigast i kritiken efter Barcelonas förlust i Champions League.

Zlatan får en sjua

”Vilken ribba!”, skriver Mundo Deportivo, med anspelning på Zlatan Ibrahimovics ribbträff i andra halvlek och ger svensken tre av fyra i betyg. ”Bara ett missöde”, skriver Sport och ger Zlatan en sjua av tio, bäst i laget som i övrigt belönas nästan uteslutande med femmor.

I Madridtidningarna är tongångarna hårdare. ”Det här är inget mästarlag”, skriver AS och underkänner alla spelare utom fyra varav Zlatan Ibrahimovic är en. ”Långsamma, svaga, förutsägbara och slappa” är Marcas omdöme om Pep Guardiolas lag.

”Matchens dandy”

Marca utser Zlatan Ibrahimovic till matchens ”dandy” för sitt kvitteringsmål i andra halvlek, där han, framspelad av Xavi, säkert placerade bollen i målvaktens bortre hörn.

Rubin Kazan tog därefter åter ledningen med knappt tjugo minuter kvar av matcher och trots att Barcelona tryckte på för en kvittering fick man lämpa Camp Nou som förlorare för första gången i en tävlingsmatch i höst.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.