”Jag var nervös”

FOTBOLL

Nu berättar Zlatan om entrén på Camp Nou

Foto: Foto: AP
Zlatan tågar in på Camp Nou – nervis.

BARCELONA. Han har spelat i några av världens största klubbar och radat upp tunga titlar.

Men för Zlatan Ibrahimovic var presentationen inför Barça-supportrarna på Camp Nou något väldigt speciellt.

– Jag var nervös, erkänner han.

Zlatan. Family guy.

Presentationen på Camp Nou i måndags var den största i FC Barcelonas historia, uppskattningsvis mellan 50 000 och 60 000 supportrar hade tagit sig till arenan för att hylla klubbens nya superstjärna.

Det väckte en helt ny känsla hos Zlatan.

– Jag var ganska nervös eftersom alla sa att det var så mycket folk där ute. Normalt är jag ganska avslappnad, men att komma hit är en dröm som besannas för mig. Det är här jag vill spela, säger Zlatan i en intervju med Barça-TV och fortsätter.

I idolernas fotspår

– Flytten från Malmö till Ajax var bra, jag var glad. Från Ajax till Juve var en viktig transfer men känslomässigt var det en normal händelse. Att flytta från Juventus till Inter var ett viktigt faktum men det förändrade inte mitt humör. Ställer man det mot det här, den här övergången fick mig att bli nervös.

Zlatan Ibrahimovic berättar också om känslan att få gå i samma fotspår som några av sina största idoler.

”Del av historien”

– Många stora stjärnor har spelat för Barça. Ronaldo, Romario, Stoitjkov, Hagi, Maradona, Ronaldinho... det är stora namn allihop. Alla känner till dem och för mig är det ett mål att bli en del av historien. Alla vill spela i Barcelona men inte alla kan göra det.

Innan Zlatan togbeslutet att flytta till Barcelona rådfrågade han en flera av klubbens gamla hjältar – bland annat landslagskompisen Henrik Larsson.

– Alla jag har pratat med har varit positiva. Larsson, Figo, Koeman... alla jag pratade med talade verkligen väl om Barça. Ingen sa någonting negativt, alla sa att om du får en chans att komma hit så ta den.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga