La Liga

Florentino Pérez mål: Värva Leo Messi till Real Madrid

avOskar Månsson

Foto: FOTO: AP

Den 61-årige affärsmannen Florentino Pérez har två mål.

Inget av dem är särskilt blygsamt:

Att bli president i Real Madrid.

Att värva Leo Messi.

Vill bli president.

För en vecka sedan tvingades Roman Caldéron att lämna presidentposten i Real Madrid, ­efter massiva anklagelser om röstfusk och lögner i den senaste förtroendeomröstningen. Skandalen var ett faktum, även om Calderon bedyrade sin oskuld.

– Jag lämnar min post med rent samvete, sa han i samband med avskedet.

Ny president

Vicepresidenten Vicente Boluda har tillfälligt axlat den fallna manteln, men efter säsongen kommer en ny president att utses i det vita laget från huvudstaden. Hetaste namnet, om man får tro de spanska tidningarna: ­Florentio Pérez, mannen bakom Los Galácticos-värvningarna i början av 2000-talet, när i tur och ordning Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo och David Beckham köptes in.

Grishuvud

Samtliga affärer gav eko i hela fotbollsvärlden, men den första övergången sticker särskilt ut – som det kanske mest kontroversiella klubbytet någonsin. Barcaikonen Luis ­Figo, då världens främste spelare, gjorde det omöjliga och skrev på för super­antagonisten Real Madrid. I det första mötet konkurrenterna emellan efter övergången spårade det ur fullständigt. Den hatiska publiken kastade flaskor, knivar och ett – i efterhand världsberömt – grishuvud mot portugisen. Domaren var tvungen att avbryta matchen.

Messi till Real?

Nu rapporterar flera spanska att Florentino Pérez vill bli president i Real Madrid på nytt. Kampanjen ska bygga på ett löfte utöver det vanliga: att ta Leo Messi till klubben. Reaktionerna har, naturligtvis, inte låtit vänta på sig. Lionel Andrés Messi. Världens bäste spelare den här säsongen, i Barcelona sedan tretton års ålder och obeskrivligt älskad av klubbens fans – på väg till Real?

150 miljoner euro

Barcatränaren Pep Guardiola manar till lugn:

– Jag vet inte vem som blir ny president, eller om de kan bjuda 150 miljoner (euro, Messis minimiklausul), eller om Leo vill gå dit, säger han till El Pais.

– Det enda jag bryr mig om är att Leo är lycklig med sin familj och med laget.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga